Od ukusnih i zdravih jabuka pripremite savršen umak. Odlično prija uz slatka i slana jela, a može poslužiti i kao preljev. Umak spremite u staklenke i koristite po potrebi
Vidi originalni članak
Slatka i slana jela možete obogatiti posve novim okusom dodate li im malo finog domaćeg umaka od jabuka. Priprema je jednostavna, a namirnice zasigurno imate u kuhinji.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 2,5 kg jabuka
- 300 ml soka od jabuke
- 2 limuna
- 2 žličice cimeta
Priprema: Jabuke operite i očistite. Nasjeckajte ih na kockice pa ih ubacite u veću posudu. Dodajte sok od jabuke, sok dva limuna, cimet i druge začine po želji. Kuhajte na srednjoj vatri oko pola sata. Umak povremeno promiješajte.
Kad su jabuke omekšale, sve ubacite u blender pa umak pretvorite u pire. Volite li više veće komade, umak nemojte blendati do kraja. Spremite u staklenke i koristite po potrebi. Umak od jabuka odličan je i za slatka i slana jela, a može služiti i kao preljev.