To je to što me zanima!

Salata od pečene piletine koja može poslužiti kao cijeli obrok

Za pripremu ove salate treba malo vremena i truda, ali isplati se jer se može jesti vruća za ručak ili hladna za večeru. Obiluje sezonskim povrćem i finim pilećim mesom, pa je dobar izbor i za najmlađe
Vidi originalni članak

Puna komadića piletine s grila i mediteranskog povrća, ova brza i svježa salata ne samo da je izvrsnog okusa, već je gotova za manje od 30 minuta.

Sastojci:

  • 200 g prepolovljenih rajčica, poželjno manje sorte
  • 1 narezani veliki crveni luk
  • 1 očišćena i narezana velika crvena paprika
  • 2 tikvice, uzdužno prepolovljene i debelo narezane
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2  zgnječena češnja češnjaka
  • 1 iscijeđeni limun i sitno naribana korica
  • 1 pečena piletina s odstranjenom kožom i kostima, te grubo usitnjeno mesom 
  • 30 grama origana
  • 80 g izmrvljene fete

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Dva velika protvana obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu stavite rajčicu, luk, papriku i tikvice. Dodajte ulje, češnjak i koricu limuna. Začinite i dobro promiješajte.
  2. Rasporedite miješano povrće na obložene pladnjeve. Pecite 20-25 min ili dok povrće ne omekša i postane svijetlo zlatno.
  3. Smjesu od piletine i pečenog povrća stavite u veliku posudu. Prelijte limunovim sokom. Pospite origanom. Sve dobro promiješajte. Pospite komadićima feta sira i začinite paprom.
Idi na 24sata

Komentari 15

  • VOLBEAT 10.06.2021.

    Kakva je to salate gdje se povrće peče ? Čitajući recept nekoliko puta, pretpostavljam da se piletina jede sirova ?

  • eho_ 09.06.2021.

    Salata sa pečenim komadićima piletine ili feta sirom..i maslinama 😃

  • nap 09.06.2021.

    Ja volim salata s rajcicom i krastavcima lukom majoneze

Komentiraj...
Vidi sve komentare