broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 kg krumpira, 5 tvrdo kuhanih jaja, 4 kisela krastavca, nekoliko rotkvica, 2 srednje mrkve, 100 g majoneze, 200 ml kiselog vrhnja ili jogurta, sol, papar, 1 žličica senfa, nasjeckani svježi peršin za posipanje
Priprema:
Krumpir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. Dok se krumpir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kad su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade. Mrkvu naribajte, rotkvice narežite na ploškice, a kisele krastavce nasjeckajte na sitne kocke. I krumpir i jaja narežite na kockice kad se ohlade. Sve pomiješajte u zdjeli, a potom začinite majonezom, vrhnjem, senfom te solju i paprom. Salatu kratko ohladite u hladnjaku te prije posluživanja pospite peršinom.