To je to što me zanima!

Sa svojim klincima pecite kolače i iznenadite ih pismom Djeda Božićnjaka

Vrijedne mališane nakon finih kolačića iznenadite pismenim odgovorom od Djeda, nakon što s njima ispečete ukusne kolačiće i zapišete vaše obiteljske recepte
Vidi originalni članak

Božićne tradicije najposebniji su dio blagdana i ono što će djeca pamtiti za cijeli život te nastaviti i u odraslim danima. Jedna od omiljenih slatkih tradicija je pečenje kolačića za okrjepu Djedici, vrijednim vilenjacima i Rudolfu. Uključite mališane u cijeli proces pečenja kolačića i dopustite im da ih naprave savršeno nesavršene. Donosimo dva jednostavna recepta za božićne kekse koje možete isprobati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najjednostavnije je napraviti prhke keksiće. Od smjese koju ste zamijesili od maslaca, brašna, šećera i jaja, uzimajte komadiće i oblikujte u kuglice. S djecom ih u oblik keksa pritisnite ravnim dnom čaše. Pospite ih usitnjenim bombonima za dekoraciju te pecite od 10 do 12 minuta.

Gingerbread keksi ili medenjaci s đumbirom su još jedni omiljeni slatkiši za blagdane, a djeca ih osobito vole zbog njihova prepoznatljivog oblika čovječuljka. Pripremite 375 grama brašna, 5 g sode bikarbone, jedan prašak za pecivo, prstohvat soli, 2 žlice đumbira u prahu, 2 žlice cimeta, žličicu klinčića u prahu, 115 g maslaca, 100 g šećera i jaje. U zdjeli pomiješajte brašno, sodu, prašak za pecivo, sol, đumbir, cimet i klinčić. U drugoj posudi izmiksajte omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta pa dodajte jaje. Postupno dodajte suhe sastojke. Podijelite smjesu na pola, prekrijte folijom i stavite u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva, izvaljajte tijesto i zabavite se s dječicom izrezujući oblike kalupima za kekse. Kekse pecite od 8 do 10 minuta.

Kad napravite kekse, dio odvojite za vrijednu ekipu koja će cijelu Badnju večer dostavljati poklone. Djedica obožava kekse s đumbirom, dok vilenjaci najviše vole medenjake. Kako biste zapečatili tradiciju, dajte mališanima bilježnicu u koju će, uz crteže, upisati i recepte te ih tako moći izrađivati iz godine u godinu. Nastavite u blagdanskom duhu pa napišite pismo Djedu Božićnjaku, a za najljepše iznenađenje zatim svojim klincima naručite personalizirano pismo Djeda Božićnjaka na www.personaliziranopismo.hr već od 1,99 eura. 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zutizgzg 20.12.2023.

    povratim po vasem djexici japitalisti a u crvenom je,kako to jako to......nije mi jasmo

  • gnostik 19.12.2023.

    Djed mraz nije djed Božičnjak,

  • Josip Šarić 19.12.2023.

    Tradiciju??? To nije tradicija! To je uvezeno sa tkz zapada jer tradicijalno je sv. Nikola

Komentiraj...
Vidi sve komentare