To je to što me zanima!

Rudolph van Veen u Hrvatskoj oduševio svojom kuhinjom

Poznati chef pripremio je salatu od jagoda i kozica te piletinu s pivom, a u kuhinji mu se pridružio hrvatski kolega Tomislav Nikšić. Oduševile su ga zagorske štrukle
Vidi originalni članak

Nizozemski chef Rudolph van Veen po prvi je put stigao u Hrvatskoj i svoje kulinarsko umijeće pokazao u kulinarskom showu u Oxbo Urban Bar & Grillu u Zagrebu. 

Svim okupljenima pripremio je neobičnu i ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i maslinovim uljem. Pokazao je i kako napraviti piletinu začinjenu pivom. U kuhinji mu se pridružio hrvatski kolega Tomislav Nikšić, a svoje kuharske sposobnosti pokazala je i voditeljica Barbara Kolar. 

Iako je prvi put posjetio Lijepu našu, Rudolph je već imao prilike kušati lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli. 

- Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali - istaknuo je slavni chef. 

Salata od kozica i jagoda

Potrebna oprema: 1 mali nož, 1 kuharski nož, 1 velika zdjela, 1 daska za rezanje

Sastojci i potrebne količine za 10 osoba: 1 crveni luk, 50 ml octa od maline, 1 žlica francuskog senfa, 1 žlica meda, 200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja, mlinci za papar i sol, 500 g velikih ili malih rajčica, 500 g svježih jagoda, 500 g očišćenih kozica, 1 svežanj bosiljka, dovoljna količina listova zelene salate, svježi kruh

Priprema: Dressing

  • Prvo pripremiti dressing za salatu
  • Sitno nasjeckati luk
  • Pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar
  • Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati
  • Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice 
  • Narezati kozice po dužini na dva dijela
  • Pomiješati rajčice i kozice s dressingom 

Salata

  • Narezati bosiljak
  • Oprati listove salate i raspoloviti ih
  • Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing 
  • Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha 

Pivska piletina 

Potrebna oprema: 1 daska za rezanje, pećnica zagrijana na 180 Celzijevih stupnjeva, 1 vatrostalna posuda, 2 kuharska noža, kuhinjski konac

Sastojci: 1 pile, 1 žlica kajenskih začina, sol i papar, 1 limenka piva, 500 g krumpira, 200 g gljiva, 1 zelena paprika, 4 zrele rajčice, 1 luk, Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 limun

Priprema:

  • Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  • Začiniti piletinu s kajenskim začinima
  • Otvoriti limenku piva i otpiti trećinu
  • Napuniti piletinu s limenkom piva
  • Položiti pile na krumpir i povrće
  • Peći između 50 do 60 minuta
Idi na 24sata

Komentari 1

  • blonde 17.05.2014.

    Rudolph mi je najomiljeniji kuhar slastica, stalno ga pratim i stvarno je super....te zagorske štruklje pripremaju i međimurci i to jako često, tako da se može reći da je to specijalitet međimuraca i zagoraca....

Komentiraj...
Vidi sve komentare