To je to što me zanima!

Rolice s čokoladom i cimetom

Ove fine rolice su bogate čokoladom, cimetom i grožđicama. Iako imaju dosta sastojaka, većinu imate kod kuće, a priprema nije jako teška, pa bi rolice mogle postati i vaš omiljeni slatkiš
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 30 g kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • žutanjak
  • 1/4 žličice soli
  • 150 g maslaca
  • 50 g oštrog brašna
  • 2 žlice šećera u prahu
  • žličica cimeta
  • 50 g grožđica
  • 60 g čokoladnog namaza
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • žlica šećera

Priprema:

  1. Pripremljenom kvasu dodajte otopljeni maslac, žutanjak, sol, pomiješajte s preostalim brašnom i umijesite tijesto, te ostavite na toplome pola sata.
  2. Zdrobite maslac i oštro brašno, pa dobivenu smjesu razvaljajte u kvadrat promjera 15 x 15 cm.
  3. Odstajalo i naraslo tijesto s kvascem razvaljajte na četverokut 20 x 30 cm, a u sredinu mu stavite ploču maslaca i brašna, pa preko nje presložite oba kraća kraja tijesta s kvascem. Stisnite krajeve.
  4. Razvaljajte tijesto, pa kraće stranice opet dva puta preklopite. Stavite tijesto na 15 minuta u hladnjak.
  5. Ponovite taj postupak još dva puta.
  6. Razvaljajte tijesto na dimenzije 35 x 50 cm, premažite čokoladnim namazom, pospite šećerom u prahu, cimetom i grožđicama, pa zamotajte u roladu.
  7. Režite je na komade debljine 2,5 cm, polegnite na ohlađeni lim i pecite na 220°C, 15 minuta.
  8. Prelijte još toplo vrhnjem i šećerom.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • 31.08.2021.

    Samo bez grožđica,inace je ludo dobro

  • Tiha Žena 31.08.2021.

    A mogli ste odmah napisati lisnato tijesto

  • 31.08.2021.

    Fino 🙃

Komentiraj...
Vidi sve komentare