To je to što me zanima!

Rolada s trešnjama i rakijom - prava je uživancija za nepce

Rakija od trešanja u kombinaciji s finom bijelom kremom, trešnjama, a sve omotano mekanim biskvitom, odličan je desert za ove vruće dane. Pokušajte i uživajte u okusu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g škrobnog brašna
  • 4 bjelanjka
  • žlica kakaa

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 160 g maslaca
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 0,5 dl trešnjevače
  • dl vode
  • 4 žlice šećera
  • 250 g trešanja

Priprema:

Korak 1: Žumanjke i šećer miksajte na pari, pa dodajte maslac i nastavite miksati dok ne dobijete glatku kremu. Pri kraju umiješajte vaniliju. Izmiksajte žumanjke sa 75 g šećera dok smjesa ne postane gusta i svijetla. Bjelanjke istucite s preostalim šećerom u čvrsti snijeg. 

Korak 2: Umiješajte k tome prosijano i škrobno brašno, te kakao. Lim obložite papirom za pečenje i premažite tanko maslacem. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite biskvit oko 15 minuta. Zagrijte vodu i šećer dok ne dobijete gusti umak, pa umiješajte trešnjevaču.

Korak 3: Izvadite pečeni biskvit na radnu površinu, natopite ga sirupom od šećera i trešnjevače. Premažite bijelom kremom, rasporedite trešnje bez koštice  i savijte ga po dužoj strani. Ukrasite roladu s malo kreme i trešnjama.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Ines_ 17.06.2016.

    Odličan kolač. U nedostatku rakije, 2 kapi arome maraschina........mmm

  • Anakin 16.06.2016.

    Ovo ne bih odbio !

  • mily 16.06.2016.

    poslije ovoliko kiše, mojih trešanja više nema, ali zato su sazrele višnje! mmm kolači sa višnjama možda su i bolji nego sa trešnjama. hmhm, gdje mi je sada ona komentator koji je bio voljan doći na kolač sa trešnjama, pa zakasnio. Evo prilike, kolač sa višnjama:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare