To je to što me zanima!

Rižoto s kozicama i bundevom

Ovo jelo je idealno za nakon blagdana jer je lagano te neće teško pasti na želudac, a istovremeno je vrlo bogato hranjivim tvarima koje će vaše tijelo opsrbiti energijom
Vidi originalni članak

Količina sastojaka dovoljna je za četiri osobe, a priprema ovog ukusnog jela će trajati svega 30 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 srednja muškatna bundeva⁠, 400 g riže za rižoto,⁠ 1 srednja glavica luka,⁠ 2 dl bijelog vina,⁠ 100 g sira⁠ Grana Padano, 70 g maslaca, sol, papar⁠, 1 dl maslinova ulja, 150 g očišćenih kozica,⁠ 30 g bučinih sjemenki⁠, pileći ili povrtni temeljac, začini (crvena paprika, curry prah i kurkuma)⁠, svježi timijan

Priprema:

Bundevu očistite, izrežite na kockice i začinite solju, paprom, maslinovim uljem, timijanom, crvenom paprikom, curry prahom, kurkumom te dobro promiješajte i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se bundeva peče, sitno nasjeckajte luk i propirjajte. Dodajte rižu i tostirajte je dok ne postane staklasta. Kad je riža staklasta, zalijte vinom i miješajte dok ne ispari. Zagrijte temeljac koji ste prethodno napravili i lagano podlijevajte rižu i stalno miješajte.

RECEPT DANA Fino za prste polizati: Recept za izvorni talijanski umak bolonjez

Dodajte kremu od bundeve, koju ste ispekli i izblendali uz dodatak maslaca. Rižu stalno miješajte i lagano podlijevajte. Zatim na vruću tavu s maslinovim uljem stavite očišćene kozice, lagano popržite i zalijte s malo vina pa maknite s vatre kad vino ispari. Kad je rižoto pri kraju, začinite, maknite s vatre pa dodajte maslaca i sir Grana Padano i promiješajte. Bučine sjemenke istostirajte. Servirajte u tanjure i na kraju dodajte malo ulja od buče ili tostiranih bučinih sjemenki.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare