To je to što me zanima!

Rižoto od špinata i svježeg sira

Riža mora ostati al dente. Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene. Na kraju dodajte maslac. Promiješajte, poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Na kraju pospite svježim sirom
Vidi originalni članak

Priprema:

Očistite špinat i celer te ih dobro isperite. Ogulite mrkvu i luk pa sve nasjeckajte na sitno. Nasjeckajte i celer. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja i pirjajte povrće. Dodajte rižu, popržite pa dodajte i bijelo vino. Kad vino ispari, nastavite kuhati ulijevajući temeljac. Riža mora ostati al dente. Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene. Na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte, poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Prije posluživanja pospite svježim sirom koji ste izmrvili prstima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

300 g špinata, 1 mrkva, 1 komadić korijena celera, 1 luk, 120 g svježega kravljeg sira, 100 ml bijelog vina, 60 g maslaca, povrtni temeljac, maslinovo ulje, timijan, sol, papar

SUPER RECEPT Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Broj osoba: 4

Priprema: 40 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 15.03.2024.

    Odlicni rizoto

Komentiraj...
Vidi sve komentare