Sezona je šparoga i zato je sada pravo vrijeme da ovu namirnicu maksimalno iskoristite. Donosimo ideju za lagani proljetni ručak koji će vas zasititi. a jako je zdrav i neće teško pasti na želudac
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 250 g šparoga
- 300 g riže
- 250 g gambera
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g mladog graška
- 8 dl povrtnog ili pilećeg temeljca
- 40 g maslaca
- crveni luk
- 2 žlice parmezana
- sol
- papar
Priprema:
- U lonac s vodom stavite grašak i šparoge, te ih blanširajte. Kad zavrije voda, kuhajte oko 2 minuta, ocijedite i stavite sa strane. Očistite luk i sitno ga iskosajte. Zgnječite češnjak. Zagrijte temeljac do vrenja.
- Na ulju pirjajte luk, pa ubacite češnjak. Dodajte rižu, prepržite i zalijte sa šalicom temeljca. Miješajte na laganoj vatri dok riža ne upije svu tekućinu, pa dodajte još temeljca. Postepeno dolijevajte temeljac i kuhajte rižu. Začinite solju i paprom.
- Zadnjih 5 minuta umiješajte grašak, šparoge i gambere. Promiješajte, pa dodajte parmezan i maslac. Sve izmiješajte, isključite vatru i ostavite 3 minute poklopljeno, te poslužite.