To je to što me zanima!

Riješite se mrlja od vina uz dva sastojka koja imate kod kuće

Blagdani su vrijeme opuštanja i uživanja u crnom vinu, no nitko ne voli nezgode poput prolijevanja vina po tepihu ili kauču. Srećom, postoji brz i jeftin način da spasite stvar uz dva sastojka
Vidi originalni članak

Tijekom blagdana mnogi uživaju u čaši crvenog vina, no njegove mrlje poznate su kao jedne od najtvrdokornijih za uklanjanje. Stručnjaci objašnjavaju da je krivac prirodni spoj iz grožđa – tanini – koji omogućuju da se vino “zadrži” u tkanini. Njegova intenzivna crvena boja dolazi od kromogena, što mrlje čini posebno vidljivima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, postoji jednostavno rješenje koje ne zahtijeva skupa sredstva za čišćenje. Stručnjakinja za čišćenje Lynsey Crombie, poznata kao 'Kraljica čišćenja', nedavno je na svom Instagram profilu otkrila dva sastojka koji mogu ukloniti mrlje od crnog vina – sol i hladnu vodu.

- Sol i hladna voda savršeno funkcioniraju ako mrlju možete natopiti na neko vrijeme - govori Lynsey te dodaje da je važno djelovati brzo kako bi rezultati bili što bolji.

NAUČITE IH BIRATI I KOMBINIRATI Veliki vodič kroz vina: Pjenušci idu uz morske plodove i deserte dok uz rižota pašu bijela i rose

Ako nemate vremena za natapanje, postoji i druga metoda -  svježe mrlje od crvenog vina možete ukloniti koristeći kipuću vodu. Potrebna vam je samo velika zdjela, cjedilo i kuhalo za vodu.

Postupak je jednostavan - tkaninu s mrljom stavite preko cjedila i učvrstite ju kvačicama tako da bude zategnuta. Zatim polako prelijevajte kipuću vodu preko mrlje. Ova metoda može se koristiti i za mrlje od voćnih sokova.

DAN CRNOG VINA Istražite razne sorte i probajte crno vino koje još niste kušali

Stručnjaci ipak upozoravaju na jednu ključnu pogrešku – trljanje mrlja.

- Trljanje može djelomično ukloniti vino, ali istovremeno riskirate širenje mrlje ili guranje vina dublje u tkaninu- upozoravaju iz vinske kuće La Crema.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare