To je to što me zanima!

Riješite se kamenca iz kuhala jednostavno - uz 2 sastojka!

Vaše kuhalo će biti kao novo uz jednostavan i prirodan način čišćenja kamenca koji ne zahtijeva puno vremena kao ni kemikalije koje ga mogu oštetiti
Vidi originalni članak

Ovisno u kojem području živite, kamenac na kuhalu stvarat će se na stijenkama više ili manje. Ako živite u području gdje je voda meka, sretni ste i nećete ga morati čistiti toliko često kao oni koji žive u područjima s tvrdom vodom. Kod njih se već nakon tri korištenja kamenac dovoljno uhvatio da je kuhalo potrebno čistiti.

Za čišćenje kuhala ne preporučuju se kemikalije kako ne bi oštetile grijač, ali i kako se eventualne čestice ne bi prenijele u piće. Čišćenje kamenca na prirodan način zahtijeva samo dva sastojka - bijeli alkoholni ocat i vodu. 

Uz to će vam, ovisno o vrsti kuhala biti potrebna i četka za pranje boca (kod nekih modela i neće), te krpica od mikrofibre, piše The Kitchen.

Postoje dva načina, brži i sporiji, ovisno koliko vremena imate. Uz njih ćete se vrlo brzo i jednostavno riješiti dosadnog kamenca, a vaše kuhalo će blistati.

Brzi postupak:

  • Pomiješajte vodu i ocat u jednakom omjeru u kuhalu.

  • Upalite kuhalo i pustite da mješavina zakuha. Nakon toga isključite kuhalo iz struje i pustite da se mješavina ohladi.

  • Kad otopina postane mlaka, umočite krpicu od mikrofibre i prebrišite vanjski dio kuhala.

  • Uzmite četku za pranje boca i s njom izribajte unutrašnjost kuhala. Nakon što ste ga dobro, izlijte mješavinu.

  • Natočite običnu vodu i još jednom zakuhajte. Izlijte i dobro isperite.

  • BONUS: Ova mješavina je dobra i za pročišćavanje odvoda.

Duži postupak: 

  • Pomiješajte vodu i ocat u jednakom omjeru te ulijte u kuhalo.
  • Ostavite preko noći. 
  • Samo dobro isperite.
Idi na 24sata

Komentari 30

  • thaway 26.09.2017.

    testni komentar

  • Rafo 25.09.2017.

    Za rastvaranje kamenca najbolja je fosforna kiselina. Nije opasna jer ne nagriza kožu.

  • 25.09.2017.

    voda i ocat dobro djeluju

Komentiraj...
Vidi sve komentare