To je to što me zanima!

Ribafish preplivao 100 km i završio 1. fazu RokPoluotoka

Tijekom 25-dnevnog održavanja projekta RokPoluotok, Ribafish je s brojnim plivačima, kajakašima, SUPovcima i psom plivao oko pet kilometara dnevno i napravio dočeke na 11 plaža
Vidi originalni članak

Nastavak projekta #RokOtok, istoimene Udruge i Ribafisha, RokPoluotok – plivanje oko Istarskog poluotoka, započelo je u nedjelju 23. lipnja 2024. na plaži u Preluku simboličnim plivanjem u duljini od dvjestotinjak metara, a završilo na isti način samo na pulskoj plaži Valkane. Nakon održane edukativne radionice o opasnostima jednokratne plastike za živi svijet, druženja s djecom i odraslima, akcije čišćenja plaže i šume te potrage za skrivenim blagom i skrivanja Geocachea, ekipa RokOtočana zadovoljna uspjehom plivanja preko cijele istočne obale našeg najvećeg poluotoka najavila nastavak projekta sljedeće godine sredinom mjeseca lipnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom 25-dnevnog održavanja projekta RokPoluotok, Ribafish je s brojnim prijateljima plivačima, kajakašima, SUPovcima i jednim psom plivao prosječno oko pet kilometara dnevno i napravio dočeke na 11 plaža istočne Istre i Kvarnera u Preluku, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Plomin Luci, Rapcu, Svetoj Marini, Tunarici, Ližnjanu, Medulinu te Puli.

Veliki intervju Ribafish: Najviše volim biti s Dživom i Kasandrom na KorčulI

Na dočeku u Puli je okupljenoj djeci nakon kratkog predavanja o opasnostima jednokratne plastike, ekologiji i kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i odraslih podijeljeno preko 200 poklona čime se taj broj popeo do okrugle brojke od tisuću vrećica s edukativnim materijalom i igrama koje potiču djecu na druženje i manje vremena provedenog za ekranima. 

Ribafish nakon završene prve faze projekta koji se nastavlja sljedeće ljeto plivanjem od Pule do Savudrije (a možda i slovenskog dijela Istre) govori: 'Presretan sam što smo više nego uspješno odradili prvi dio RokPoluotoka. Bilo je iznimno zahtjevno plivati ovih stotinjak kilometara u totalno različitim vremenskim uvjetima – oko Opatije smo prošli kroz oluju, kod Lovrana su nas ulovili valovi viši od dva metra (to vam je ono kad plivate, i čas vidite, a čas ne vidite prateći brod, koji baš i nije malen), da bismo na kraju plivali u morsku struju što je osjećaj kao da glavom gurate zid... Na kraju, pet kila lakši, prokleto umoran, ali i ponosan na svoju posadu, Udrugare, klince i roditelje koji su nas dočekali i sve ljude koji podržavaju projekt RokOtok i RokPoluotok – beskrajno sam sretan što smo razveselili veliki broj klinaca i poslali im važnu poruku – da nemamo drugu opciju i da moramo čuvati naš Planet'.

Svako dijete koje je došlo na radionicu doblo je vesele i edukativne darove koje su, kao i samo pokretanje projekta, omogućili sponzori Sport Vision Hrvatska, Raiffeisen banka u Hrvatskoj, Hyundai, Hrvatska turistička zajednica, Kaufland Hrvatska, Fina, JGL, Rio Mare, UHU, Lareto Food te donatori White Shark, Speedo Hrvatska, Geocaching Croatia, Offset.hr, Fish Clash, Doppelherz Hrvatska...

KREĆE 23. LIPNJA Uskoro počinje RokPoluotok: Ribafish će preplivati cijeli istarski poluotok u dvije sezone

Povodom završetka ovog jedinstvenog plivačko-edukativnog maratona, Ribafish i dopredsjednica Udruge Rokotok Kasandra Draganić primljeni su u ured Gradonačelnika Pule Marka Filipovića, koji ih je podržao u njihovoj namjeri da mladim generacijama ukazuju na neke kvalitete koje zbog užurbanosti danas sve više zanemarujemo. Udruga RokOtok kreće u pripreme za sljedećih 12 plaža koje će posjetiti u ljeto 2025., dok će se u zimskom dijelu godine posvetiti čišćenju kontinentalnog dijela Hrvatske s bratskom udrugom Čisteći medvjedići.

- Čuvajte prirodu, bacajte otpad u na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja! - završio je posljednje ovogodišnje druženje RokPoluotoka Ribafish uz veliki pljesak okupljenih te obećanjem – nastavljamo sljedeće ljeto! Vidimo se u Puli u lipnju 2025.!

RokPoluotok u brojkama:

  • Plivanje: 97.408 metara
  • Broj plivanja: 17
  • Broj meduza: 1 (ali opaka)
  • Broj skinutih kila: 4 (bilo bi i više, ali su nas mazili i pazili)
  • Broj koraka: 233.357
  • Broj očišćenih plaža: 10
  • Kilaža sakupljenog otpada: preko 100 kilograma
  • Broj druženja s djecom: 11
  • Ukupno sati provedeno u edukaciji i igranju: preko 30 sati
  • Broj plivača, kajakaša, SUPovaca: 20
  • Broj klinaca na druženjima: 700
  • Broj podijeljenih poklona (vrtići, škole, domovi): 1000

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • P S l H O G I N E K O L O G 18.07.2024.

    Žmukler opet besplatno ljetuje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare