Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- nekoliko listova svježe kadulje ili žličica usitnjene suhe
- 1 rajčica
- 2 češnja bijelog luka
- 1 žličica mljevene crvene paprike (po želji, slatke ili ljute)
- sol
- papar
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 250 grama širokih rezanaca
- kilogram bundeve
Priprema:
Pristavite vodu s malo soli i stavite rezance da se skuhaju. U međuvremenu napravite preljev od bundeve: U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa popržite listiće kadulje. Kad zamiriše i postane hrskava, izvadite je i ostavite sa strane. Ako koristite usitnjenu suhu kadulju, ostavite je u tavi.
Očistite rajčicu i narežite je na kockice. Očistite bundevu i narežite je na kockice pa oboje ubacite u tavu i pirjajte na laganoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak, papriku, sol i papar pa pržite desetak minuta na srednjoj temperaturi.
Potom dodajte povrtni temeljac i kuhajte bundevu oko 20 minuta, dok ne omekša i dok voda u potpunosti ne ispari. Maknite tavu sa štednjaka i, kad se ohladi, usitnite bundevu štapnim mikserom ili gnječilicom za pire krumpir.
Procijedite tjesteninu i pomiješajte s bundevom pa po potrebi začinite i dodajte žlicu-dvije vode u kojoj se tjestenina kuhala, da malo razrijedite sos od bundeve. Na kraju začinite proprženim listićima kadulje ili s malo papra.