To je to što me zanima!

Rezanci s govedinom i brokulom

Prvo stavite lonac posoljene vode da proključa. Dodajte rezance po izboru (heljdini, ramen ili špagete) i kuhajte dvije minute kraće od uputa. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom
Vidi originalni članak

Od ove količine sastojaka će se najesti četiri osobe, a priprema će trajati sve pola sata.

Sastojci:

225 g heljdinih rezanaca, brokula, 2 režnja češnjaka, svježi đumbir, 1,25 šalica pilećeg temeljca, žličica meda, 0,25 šalice soja umaka, 450 g mljevene govedine, pola žličice soli, malo mljevenog crnog papra, mladi luk, sjemenke bijelog sezama

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema: 

Stavite lonac posoljene vode da proključa. Dodajte rezance po izboru (heljdini, ramen ili špagete) i kuhajte dvije minute kraće od uputa. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Narežite brokulu na cvjetiće od 2,5 cm.

Usitnite češnjak i ogulite te nasjeckajte đumbir od 2,5 cm. U zdjeli pomiješajte češnjak, đumbir, 3/4 šalice temeljca, soja umak i med. Zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi. Dodajte govedinu i začinite sa soli i paprom.

JESENSKI RECEPT Pripremite fini i kremasti kesten latte za uživanje pod dekicom

Potom dodajte brokulu i preostalih pola šalice temeljca. Promiješajte, poklopite i kuhajte tri minute. Promiješajte umak od češnjaka i dodajte ga u tavu s rezancima. Miješajte dok se umak ne zgusne, 2-3 minute. Ukrasite mladim lukom i tostiranim sezamom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare