Kuglice od zobenih pahuljica
Narežite 1/2 šalice datulja, dodajte 1/2 šalice maslaca od lješnjaka i dodajte 1/2 šalice zobenih pahuljica. Izmiješajte sastojke u ujednačenu smjesu (ako je potrebno, dodajte jednu do dvije datulje) pa oblikujte kuglice.
Trebali biste dobiti od 10 do 12 komada, a jedna porcija sadrži četiri kuglice.
Pečene jabuke s orasima
Sastojci: 4 veće jabuke, žlica ekstrakta od vanilije, žličica cimeta, pola žličice klinčića, malo vode, pola šake mljevenih oraha
Priprema: Ogulite jabuke i narežite na okrugle kriške debele oko 1 centimetar. Pomiješajte ekstrakt vanilije, žličicu cimeta i pola žličice klinčića pa uvaljajte jabuke u mješavinu začina.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje napunite vodom i u njega poslažite jabuke. Pecite pola sata, ocijedite i pospite mljevenim orasima.
Zobeni keksi s bananom
Sastojci: 2 banane (zrelije i mekanije), 100 grama mekanih zobenih pahuljica, Prema želji malo drobljenih lješnjaka ili badema
Priprema: Ogulite banane. Mekane zobene pahuljice dodatno natrgajte preko banana. Vilicom zgnječite banane i dobro ih pomiješajte sa zobenim pahuljicama. Na papir za pečenje rasporedite hrpice smjese i oblikujte ih u krugove.
Po želji, ih možete i posipati lješnjacima ili bademima. Pecite kekse na 200 stupnjeva oko 15 minuta.