To je to što me zanima!

Recepti za fine juhe od povrća

Blagotvorna 'jela na žlicu' podižu imunitet i pomažu protiv umora te manjka energije. Juha je slastan povod da iskoristite okuse mladog povrća
Vidi originalni članak

Proljetna juha od sezonskog povrća i samoniklog bilja obrok je pun vitamina i minerala. Grašak, luk, kelj, zelene salate, mrkva, šparoge, divlji češnjak, krumpir, koromač i bob samo su neke od namirnica koje mogu imati glavnu riječ u pripremi kremastih juha ili proljetnih variva. Odličnu gustu juhu možete dobiti i dodavanjem amarantha ili prosa te palente s povrćem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pikantna juha od mrkve

Sastojci:

  • žlica maslinova ulja
  • luk
  • 5 mrkvi
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice curry paste
  • 2 žličice mljevenoga korijandra
  • žličica mljevenoga kumina
  • 1/2 žličice ljute tucane paprike
  • 4 dl povrtnog temeljca
  • 4 dl kokosova mlijeka
  • žlica soka od limete

Priprema:

Na zagrijanom ulju pirjajte narezan luk i nasjeckanu mrkvu dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckan češnjak, curry pastu, mljeveni korijandar i kumin te tucanu papriku. Kuhajte oko 10 minuta pa ulijte temeljac i kokosovo mlijeko. Smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta, dok mrkva ne omekša. Posolite i popaprite po želji pa maknite s vatre. Kad se malo ohladi, izblendajte juhu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Umiješajte sok od limete pa poslužite.

VRLO JE JEDNOSTAVNO Super recept: Napravite domaći somun mekan, ukusan i sočan

Juha od graška

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • luk
  • 2 stapke celera
  • češanj češnjaka
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 170 g graška
  • 150 g mladog špinata
  • 170 g potočarke
  • 1 dl milerama
  • sol, papar
  • 1/2 svežnja vlasca

Priprema:

Na zagrijanom ulju pirjajte nasjeckan luk, češnjak i celer. Nakon 10 minuta ulijte temeljac i pustite da zavri. Dodajte grašak, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Dodajte nasjeckan mladi špinat i od stabljika očišćenu potočarku. Kuhajte još 10 minuta pa izmiksajte juhu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Ulijte 1 dl milerama, posolite i popaprite i pospite sjeckanim vlascem. Poslužite s tostiranim kruhom.

MAKEUP TRIKOVI Mnogi rade grešku dok nanose rumenilo - jeste li među njima?

Juha od cvjetače

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 5 češanja češnjaka
  • 2 poriluka
  • pastrnjak
  • glavica cvjetače
  • 2 krumpira
  • 4 l pilećeg temeljca
  • 3 grančice timijana
  • 1/2 svežnja vlasca
  • sol, papar

Priprema:

U loncu na zagrijanome maslacu pirjajte narezan češnjak, kolutiće poriluka i pastrnjaka. Kuhajte dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Dodajte cvjetaču narezanu na manje komade, kockice krumpira i pileći temeljac. Kad zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Dodajte timijan, muškatni oraščić, sol i papar. Izblendajte juhu dok ne postane glatka. Pospite je vlascem i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 24.04.2021.

    Dobre su lagane volim proljetnu juhu

  • VOLBEAT 24.04.2021.

    Lijepo, samo ne znam čemu dodatne kalorije u vidu kosovog mlijeka, milerama ili puno maslaca.. Neki dan napravio varivo (na malo maslinovog ulja) od poriluka, mrkve, batata, šampinjona, brokule, mahune, graška i cvjetače.. Brutalno dobro i zdravo...i naravno - kopar kao osnovni začin. Djeci izmiksao njihov dio, jer lakše pojedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare