To je to što me zanima!

Recepti naših baka za namaze: Od čvaraka, graha, ribica... Tu je i recept za mesni narezak

Na sendviče od jetrene paštete domaćice su nekad znale staviti 'jaja, krastavce, ružice od maslaca, zeleni peršin', stoji u knjizi 'Suvremena prehrana i kuhanje' iz 1964. godine
Vidi originalni članak

Nekad su domaćice razne namaze za sendviče nazivale - mazila, a običaj je bio servirati sendviče na 'čipkasti podložak' koji se stavlja na pladanj. Najprije su šnitu kruha namazale mazilom pa, ovisno o vrsti namaza, na to stavljale druge sastojke koji su dopunjavali okus, ali i djelovali dekorativno.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 11

  • Bicek 14.05.2021.

    kruh mast šečer

  • nap 09.05.2021.

    ljudi su se hranili zdravo prije

  • 09.05.2021.

    Može se i sad jest kukuruzni kruh, mast, crvena paprika češnjak, pa nije da je toga nestalo. Sad roditelji vode djecu u Subway, Megić itd, umjesto švargla

Komentiraj...
Vidi sve komentare