Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid ...
Pileći ražnjići
Sastojci: 300 g pilećih prsa, sol, papar, kurkuma, 2 žlice maslinova ulja; karamelizirani luk: 2 glavice luka, 2 žlice maslinova ulja, prstohvat soli, pola žličice smeđeg šećera, 1,5 žličica balzamičkog octa; umak: 200 ml jogurta, češanj češnjaka, žlica limunova soka, sol, papar
Priprema: Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i šećer te pržite 15 minuta na umjereno jakoj vatri. Posolite i popaprite te pirjajte još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte ocat. Narežite piletinu na trake. Začinite je solju, paprom i kurkumom. Trake mesa spiralno nabodite na štapiće i ispecite na roštilju. Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Poslužite uz piletinu s karameliziranim lukom.
Ražnjići s kobasicama
Sastojci: 2 paprike, 400 g pečenica, 150 g hrenovki, luk, šalica narezanih cherry rajčica, 3 žlice maslinova ulja, sol, papar, peršin, korijandar, 4 mlada luka, žlica vinskog octa
Priprema: Pomiješajte narezane paprike, kobasice, hrenovke, luk i rajčice sa žlicom ulja te začinite solju i paprom. Nabodite povrće, hrenovke i kobasicu na štapiće pa pržite šest, sedam minuta dok povrće ne omekša, a kobasice ne dobiju boju. U međuvremenu usitnite peršin, korijandar i mladi luk s preostalim uljem i octom. Dodajte dvije žlice vode te začinite solju i paprom pa premažite ražnjiće i pržite još šest, sedam minuta.
Svinjski ražnjići
Sastojci: 500 g ražnjići od svinjske lopatice, žličica papra, 3 žličice limunove kore, 1/3 šalice limunova soka, 1/3 šalice listića origana, krastavac, zelena paprika, luk, 400 g cherry rajčica, 1/2 šalice crnih maslina, 2 žličice maslinova ulja, ulje za prženje, 4 peciva
Priprema: Pomiješajte papar, limunovu koru, četvrtinu šalice limunova soka i četvrtinu šalice origana pa time prelijte svinjske ražnjiće. Ostavite da odstoji desetak minuta. U međuvremenu pomiješajte narezan krastavac, papriku, luk, rajčice i masline. Prelijte maslinovim uljem i ostatkom limunova soka. Promiješajte i ostavite sa strane. Namastite roštilj pa pecite meso nekoliko minuta sa svake strane. Pospite ostatkom origana te poslužite sa salatom i pecivima.
Mesne okruglice s paprikama
Sastojci: žlica ulja, luk, češanj češnjaka, 500 g miješanoga mljevenog mesa, žlica mljevene paprike, sol, papar, žuta i crvena paprika
Priprema: Na zagrijanom ulju u tavi pirjajte luk i češnjak dvije minute. Maknite s vatre, pustite da se malo ohladi pa pomiješajte s govedinom i mljevenom paprikom. Začinite solju i paprom te oblikujte okruglice. Ostavite u hladnjaku na 30 minuta. Nabodite ih na štapiće s komadićima paprika pa ispecite na roštilju.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco: