To je to što me zanima!

Recept za voćnu tortu koju ne morate peći - obožavat ćete ju!

Ovaj recept ne sadrži brašno, ne peče se, a ukupna priprema je veoma jednostavna. Posebno će ju zavoljeti ljubitelji voćnih torti i poslastica - fantastičnog je okusa
Vidi originalni članak

Pripremite ovu jednostavnu i preukusnu tortu od najfinijih voćnih noti. Za ovaj recept ne treba vam pećnica, ni brašno, a okus će vas oduševiti jer je nevjerojatno lagana i osvježavajuća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 1 konzerva nasjeckanih breskvi ili marelica, u sirupu
  • 180 g keksa
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2 žlice kakaa
  • 14 g agar agara, za zgušnjavanje
  • 200 grama višanja
  • 300 ml soka od višanja
  • kalup cca 19 cm

TRIKOVI ZA BOLJE RASPOLOŽENJE Recepti za napitke i hranu od kojih ćete se osjećati sretnije

Priprema:

U blender ubacite i usitnite 180 g keksa. Prebacite smjesu u posudu, dodajte 20 grama kakaa i promiješajte. Nakon toga dodajte 60 g kokosovog ulja i sve skupa dobro izmiješajte pa dobivenu smjesu prebacite u kalup. Utisnite dobro i zagladite. Breskve ili marelice narežite u obliku polumjeseca i posložite ih po podlozi. Otprilike 200 ml soka od breskve ulijte u lonac, dodajte mu 7 grama agar-agara i miješajte dok se ne otopi pa prelijte tekućinu preko breskvi. 200 grama višanja isperite u hladnoj vodi, malo posušite i posložite na vrh vašeg kolača. Sok od višanja pomiješajte sa preostalih 7 grama agar-agara i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi pa prelijte preko 200 ml soka od višanja. Kad se malo ohladi ulijte ostatak, kako višnje ne bi plutale. Kolač prekrijte folijom i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta, u hladnjaku prije posluživanja.

ODUŠEVITE UKUĆANE Recepti za fantastične deserte od oraha: Torta, minjoni i pita

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jasminaaaa 19.03.2022.

    ja ne volim te jednostavne torte, ako radim mi se nije problem potruditi

  • Nap* 10.03.2022.

    Obozavam vocne torte

  • 10.03.2022.

    Nije mi nešto :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare