Pripremite ovu jednostavnu i preukusnu tortu od najfinijih voćnih noti. Za ovaj recept ne treba vam pećnica, ni brašno, a okus će vas oduševiti jer je nevjerojatno lagana i osvježavajuća.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 1 konzerva nasjeckanih breskvi ili marelica, u sirupu
- 180 g keksa
- 60 g kokosovog ulja
- 2 žlice kakaa
- 14 g agar agara, za zgušnjavanje
- 200 grama višanja
- 300 ml soka od višanja
- kalup cca 19 cm
Priprema:
U blender ubacite i usitnite 180 g keksa. Prebacite smjesu u posudu, dodajte 20 grama kakaa i promiješajte. Nakon toga dodajte 60 g kokosovog ulja i sve skupa dobro izmiješajte pa dobivenu smjesu prebacite u kalup. Utisnite dobro i zagladite. Breskve ili marelice narežite u obliku polumjeseca i posložite ih po podlozi. Otprilike 200 ml soka od breskve ulijte u lonac, dodajte mu 7 grama agar-agara i miješajte dok se ne otopi pa prelijte tekućinu preko breskvi. 200 grama višanja isperite u hladnoj vodi, malo posušite i posložite na vrh vašeg kolača. Sok od višanja pomiješajte sa preostalih 7 grama agar-agara i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi pa prelijte preko 200 ml soka od višanja. Kad se malo ohladi ulijte ostatak, kako višnje ne bi plutale. Kolač prekrijte folijom i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta, u hladnjaku prije posluživanja.
Pogledajte u videu kako ga napraviti: