To je to što me zanima!

Recept za veganske proteinske kekse u kojima nema brašna

Ovi keksići, osim što su dobri za odražavnje vitke liniji jer su bogati proteinima i vlaknima, pogodni su i za vegane jer u njima niti jedan sastojak nije životinjskog podrijetla, a i za ljude osjetljive na gluten
Vidi originalni članak

Sastojci:

*šalica od 240 ml

  • 1 i 1/3 šalice kuhanog ili konzerviranog slanutka
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice bademovog maslaca
  • 1/3 žličice soli
  • 1/2 žličice prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/3 šalice nasjeckane veganske tamne čokolade

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i veliki protvan prekrijte papirom za pečenje.

Slanutak dobro isperite i ocijedite pa sve sastojke osim čokolade stavite u procesor za hranu. Smjesa koju dobijete na kraju treba biti glatka. Potom u smjesu lagano umiješajte komadiće čokolade, 2/3 količine.

IZNENADITE NOVIM OKUSIMA Top 7 vrsti ruskih marinada za meso na roštilju - mekano i fino

Žlicom ili pomagalom za sladoled pravite kuglice i stavljajte ih na protvan, neka između svake ostane razmak od pet centimetara. Na svaku kuglicu stavite pokoji komadić preostale čokolade i pecite oko 15 do 20 minuta. 

Ove keksiće možete čuvati u hladnjaku do 7 dana, u zatvorenoj posudi.

Napomena: Umjesto bademovog maslaca možete upotrijebiti i neki drugi - od orašastih plodova ili sjemenki, prenosi portal mindbodygreen.com.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nap 08.06.2021.

    nije lose ujutro uz mlijeko

  • duš man 08.06.2021.

    ne vidim sto bi bilo lose u ovim keksima, samo da isoadnu otprilike kao ovi sa fotke... još nesto... prije nekog ste vremena pisali o " organskom medu"... pa, postoji samo jedna vrsta meda- pravi med... sve ostalo je laznjak, pa neznam onda čemu pridjev organski....

Komentiraj...
Vidi sve komentare