Sastojci:
*šalica od 240 ml
- 1 i 1/3 šalice kuhanog ili konzerviranog slanutka
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 1/2 šalice bademovog maslaca
- 1/3 žličice soli
- 1/2 žličice prašak za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/3 šalice nasjeckane veganske tamne čokolade
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i veliki protvan prekrijte papirom za pečenje.
Slanutak dobro isperite i ocijedite pa sve sastojke osim čokolade stavite u procesor za hranu. Smjesa koju dobijete na kraju treba biti glatka. Potom u smjesu lagano umiješajte komadiće čokolade, 2/3 količine.
Žlicom ili pomagalom za sladoled pravite kuglice i stavljajte ih na protvan, neka između svake ostane razmak od pet centimetara. Na svaku kuglicu stavite pokoji komadić preostale čokolade i pecite oko 15 do 20 minuta.
Ove keksiće možete čuvati u hladnjaku do 7 dana, u zatvorenoj posudi.
Napomena: Umjesto bademovog maslaca možete upotrijebiti i neki drugi - od orašastih plodova ili sjemenki, prenosi portal mindbodygreen.com.