Zdrava i ukusna pita od blitve je idealni ljetni obrok. Lagana je za probavu i vrlo jednostavna za napraviti. Ovu finu pitu možete nositi i na plažu u rashladnoj torbi, odlična je i kad se jede hladna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g blitve
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 žlica maslaca
- 1 jaje
- 200 g feta sira
- 2 žlice sjeckanog kopra
- sol, papar
Priprema:
Blitvu operite i odrežite joj tvrđe dijelove. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene. Ocijedite je i nasjeckajte na sitno.
Tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa.
U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu.
Višak tijesta pustite da padne na nadjev.
Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.