To je to što me zanima!

Recept za ukusni složenac od mljevenog mesa, sira i tikvica

Kod bilo kojeg obroka bitno je da su sastojci dostupni i da je priprema brza i lagana. Ovaj recept ima sve te uvjete, a uz to je i ukusan. Čak i ako ne kuhate svaki dan, s ovim receptom nećete pogriješiti
Vidi originalni članak

Sastojci.

  • 800 gr nasjeckanih neoguljenih tikvica
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 100 gr ribanog parmezana
  • 400 gr nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarella
  • 200 gr nasjeckanog sira cheddar
  • 500 gr mljevene junetine
  • 100 gr nasjeckanog luka
  • 400 ml umaka od rajčice
  • 1 srednja zelena ili slatka crvena paprika, nasjeckana

POGLEDAJTE VIDEO - kako se kuhaju jaja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Posolite tikvice i stavite ih u cjediljku da se ocijedi suvišna tekućina. Pustite da odstoji 10 minuta, zatim ocijedite.

Pomiješajte tikvice s jajima, parmezanom i pola mozzarelle i pola cheddar sira. Utisnite u uljem podmazanu posuda za pečenje. Pecite 20 minuta.

U međuvremenu, u velikom loncu kuhajte govedinu i luk na srednje jakoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, lomeći meso u mrvice. Odlijte tekućinu. Dodajte umak od rajčice.

DESET SUPER RECEPATA Odbrojavamo do Božića: Linzeri i londoneri mogu stajati čak tri tjedna, ako ih prije ne pojedete

Žlicom stavljate mljeveno meso preko smjese od tikvica. Pospite preostalim sirevima i dodajte nasjeckanu papriku. Pecite oko 20 minuta piše Taste of Home.

POGLEDAJTE PRIČU ČOVJEKA KOJI JE OBORIO GUINNESSOV REKORD:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare