Sastojci.
- 800 gr nasjeckanih neoguljenih tikvica
- 1/2 čajne žličice soli
- 2 velika jaja
- 100 gr ribanog parmezana
- 400 gr nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarella
- 200 gr nasjeckanog sira cheddar
- 500 gr mljevene junetine
- 100 gr nasjeckanog luka
- 400 ml umaka od rajčice
- 1 srednja zelena ili slatka crvena paprika, nasjeckana
POGLEDAJTE VIDEO - kako se kuhaju jaja:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Posolite tikvice i stavite ih u cjediljku da se ocijedi suvišna tekućina. Pustite da odstoji 10 minuta, zatim ocijedite.
Pomiješajte tikvice s jajima, parmezanom i pola mozzarelle i pola cheddar sira. Utisnite u uljem podmazanu posuda za pečenje. Pecite 20 minuta.
U međuvremenu, u velikom loncu kuhajte govedinu i luk na srednje jakoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, lomeći meso u mrvice. Odlijte tekućinu. Dodajte umak od rajčice.
Žlicom stavljate mljeveno meso preko smjese od tikvica. Pospite preostalim sirevima i dodajte nasjeckanu papriku. Pecite oko 20 minuta piše Taste of Home.
POGLEDAJTE PRIČU ČOVJEKA KOJI JE OBORIO GUINNESSOV REKORD: