To je to što me zanima!

Recepti za tortilje - savršene za ove strašno vruće ljetne dane

Tortilje se pune slanim sastojcima, najčešće mesom poput govedine, piletine ili svinjetine, a često uključuju i druge sastojke, poput riže, kuhanog graha, zelene salate, rajčice, luka, sira i raznih začina
Vidi originalni članak

Tortilja je jelo u meksičkoj i teksaško-meksičkoj kuhinji koje se sastoji od punjenja umotanog u tortilju od brašna u zatvoreni cilindrični oblik. 

POGLEDAJTE VIDEO: Desert kao umjetnost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tortilja sa salatom od tune

Sastojci:

  • 300 gr tune iz konzerve u vodi
  • 150 gr kuhanog slanutka, ocijeđenog i ispranog
  • 2 stabljike celera, narezane na kockice
  • 1/4 manjeg ljubičastog luka, narezanog na kockice
  • 1/4 čajne žličice morske soli
  • 1/čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 80 gr kiselih krastavaca, sitno nasjeckanih
  • 100 gr običnog grčkog jogurta
  • 1 čajna žličica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 130 gr cherry rajčica, prepolovljenih
  • 8 listova puter salate
  • 4 velike velike tortilje od punog zrna pšenice

Priprema: 

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte sve sastojke za salatu od tune, osim rajčica i salate.

Položite tortilju na ravnu površinu. Salatu od tunjevine stavite u jednu liniju na sredini tortilje. Na to stavite rajčice i zelenu salatu.

Zarolajte u oblik burrita, pazeći da savijete strane i zamotate što je moguće čvršće piše Taste Made. Prerežite na pola i uživajte.

Tortilja sa Santa Fe pilećom salatom

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa, kuhana i nasjeckana
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 130 gr kukuruza šećerca
  • 150 gr smeđeg graha, kuhanog, ocijeđenog i ispranog
  • 10 gr običnog grčkog jogurta
  • 1 jušna žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1/2 čajne žličice morske soli
  • 1/4 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 čajne žličice kumina

Za punjenje: 

  • 1 jušna žlica svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1 avokado, narezan
  • 4 velike velike tortilje 

Priprema: 

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte sve sastojke za salatu, osim avokada. Položite tortilju na ravnu površinu. Stavite smjesu za salatu od piletine u ravnoj liniju na sredinu tortilje. Na vrh stavite kriške avokada.

Zarolajte u oblik burrita, pazeći da savijete strane i zamotate što je moguće čvršće. Prerežite na pola i uživajte.

Tortilja sa tikvicama sa žara i humusom

Sastojci:

  • 70 gr cherry rajčica, prepolovljenih
  • 70 gr krastavca, narezanog na kockice
  • 1/4 crvenog luka na sitno narezanog 
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica balzamičnog octa

Grilane tikvice:

  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • 2 srednje tikvice, krajeve ukloniti i narezati po dužini
  • 1/4 čajne žličice morske soli
  • 1/8 čajne žličice mljevenog crnog papra

Za zamatanje:

  • 4 žlice humusa
  • 120 gr mladog špinata
  • 4 velike velike tortilje 

Priprema: 

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte sve sastojke za salatu od rajčica i krastavaca. Staviti na stranu.

Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu i dodajte maslinovo ulje. Kad je vruće, rasporedite ploške tikvica i začinite ih morskom soli i mljevenim crnim paprom. Kuhajte 2-3 minute sa svake strane, zatim maknite s vatre i ostavite sa strane.

Punjenje:

Položite tortilju na ravnu površinu. Ravnomjerno rasporedite humus preko tortilje, zatim ploške grilane tikvice, špinat, a zatim salatu od rajčica i krastavaca.

Zarolajte u oblik burrita, pazeći da savijete strane i zamotate što je moguće čvršće. Prerežite na pola i uživajte.

Tortilja punjena piletinom sa medom i sezamom

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa, kuhanih i narezanih na kockice
  • 30 ml meda
  • 30 ml običnog grčkog jogurta
  • 1 čajna žličica Dijon senfa
  • 1 jušna žlica rižinog octa
  • 1 čajna žličica sezamovog ulja
  • 3 jušne žlice narezanih badema
  • 1 čajna žličica sjemenki sezama

Tortilje:

  • 4 velike velike tortilje 
  • 1 krastavac, izrezan na tanke štapiće

Priprema:

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte sve sastojke za piletinu od meda i sezama.

Položite tortilju na ravnu površinu. Stavite smjesu za piletinu od meda i sezama u liniju u sredini omota. Na to stavite krastavac.

Zarolajte u oblik burrita, pazeći da savijete strane i zamotate što je moguće čvršće. Prerežite na pola i uživajte.

Tortilje s piletinom i vrhnjem

Sastojci:

  • 350 g pilećih prsa
  • 200 ml čili umaka
  • 2 režanja češnjaka
  • crveni luk
  • 3 žlica koncentrata rajčice
  • zelena paprika
  • crvena paprika
  • 4 cherry rajčice
  • 6 tortilja
  • vrhnje kiselo
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema: Na tavu stavite ulje, dodajte umak od čili papričica, češnjak, luk, malo koncentrata rajčice, na trake izrezanu papriku i cherry-rajčice, začinite pa pirjajte. Piletinu izrežite na trake i pecite na foliji na grillu. Kad je gotova, dodajte je u umak. Tortille omotajte u aluminijsku foliju i ugrijte ih u pećnici na opciji grill.

Caprese tortilja

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • Šalica svježe rukole
  • Mozzarella
  • Rajčica
  • Avokado
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Sol, papar

Postupak: Narežite mozzarellu i rajčicu na ploške, a avokado na duguljaste štapiće. Tortilju možete kratko ispeći, ali nije potrebno. Na početak tortilje posložite mozzarellu, rajčicu i avokado. Dodajte nekoliko listića bosiljka, pokapajte maslinovim uljem i limunovim sokom. Začinite soli i paprom. Zarolajte tortilju i poslužite uz rukolu. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare