Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Zašto kavu ne treba podgrijati, već popiti u najviše 60 minuta
Kuhar Rob Nixon poznat kao australski Gordon Ramsay otkrio je kako pire od krumpira učini super kremastim i glatkim. Dok neki ljudi dodaju vrhnje ili maslac, Nixon savjetuje oboje ali i - kore od krumpira.
POGLEDAJTE VIDEO recept za pire sa mlijekom u kojem su se kuhale kore od krumpira:
U videu koji je podijelio objasnio je da se kore treba kratko kuhati u mlijeku koje će onda poprimiti njihov okus, pa se to mlijeko dodaje krumpiru za pire.
Isto tako, Nixon preporučuje i da krumpir bude malo 'brašnast'. Prvo krumpir oguli, a kore ostavi za kasnije. Nakon toga krumpire nareže na pola i kuha ih u lagano začinjenoj vodi 12-15 minuta od kad voda uzvrije ili dok krumpir ne omekša.
Onda ocijedi vodu a krumpire pritisne u spravi za gnječenje jer će tako, kaže, ostati manje grudica nego kad ga se gnječi ručno ili s mikserom.
Nakon što pire začini sa solju i s paprom, dodaje maslac i vrhnje sve dobro izmiješa. Grijanom mlijeku dok je na peći dodaje kore krumpira i ostavlja da se unutra 'kuhaju' dvije minute nakon čega ih procijedi i mlijeko pomiješa s pireom.
Sastojci
- Brašnasti krumpir
- Maslac
- Vrhnje
- Mlijeko
- Sol
- Papar
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za finu goveđu koljenicu - najbolja je iz ekspres lonca
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom: