Sastojci:
nadjev 1.
- 250 g oraha - preprženih kratko na tavi i grubo usitnjenih
- 80 g šećera
- 1 žličica cimeta
POGLEDAJTE VIDEO o hrani koja usporava starenje:
nadjev 2.
- 150 g sušenih marelica - narezanih na manje komade
- 100 g sušenih brusnica
- 50 ml vinjaka ili nekog likera
nadjev 3.
- 4 jabuke - narezane na kockice
- 3 žlice kukuruznog škroba
biskvit
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 80 ml biljnog ulja
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
prije posluživanja
- malo šećera za posipanje
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za nadjev 1. i posebno sve sastojke za nadjev 2. Jabuke ogulite i narežite na tanje šnite kako je pokazano u videu OVDJE, a potom ih pomiješajte sa kukuruznim škrobom.
Krenite s pripremom biskvita. Miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulja, miksajte pa umiješajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
U protvan stavite papir za pečenje pa na to izlijte pola smjese, poravnajte. Na to slažite redom pola od svega - pola količine oraha, pola količine jabuka i sve sušeno voće. Prelijte drugom polovicom tijesta pa redom slažite ostatak jabuka i na kraju ostatak oraha.
Pecite na sat vremena na 170 stupnjeva. Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.