Sastojci:
- 2 do 3 srednje velike mrkve - nasjeckane
- 1 manja brokula, bez stabljike - nasjeckano na cvjetiće
- 450 g mljevene ili sjeckane piletine - podijeljeno na dva dijela
- 1 šalica nasjeckanog/naribanog cheddar sira - podijeljeno u dva dijela
- 1 do 2 šalice grčkog jogurta
- poslastice koje pas voli - za ukrašavanje
Priprema:
U blenderu usitnite mrkvu pa stavite u posudu sa strane. Potom isto napravite s brokulom je stavite u posebnu posudu. Potom u svaku djelu stavite po pola količine piletine i sira. Promiješajte obje smjese.
Premažite masnoćom manji kalup za tortu pa na dno utisnite smjesu s piletinom pa na to rasporedite smjesu s brokulom.
Kalup omotajte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na nekih 170 do 180 stupnjeva, ali tako da se zapravo kuha na pari - kalup stavite u malo veći, plitki lonac pa ulijte vode u njega (do polovice kalupa).
Kuhanje u pećnici traje između pola sata i 45 minuta.
Kad je gotovo, izvadite kalup i maknite foliju. Ostavite neka se posve ohladi pa tek tada tortu pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Potom ju premažite glazurom - grčkim jogurtom. Ukrasite tortu poslasticama i razveselite dlakavog slavljenika, prenosi thedogbakery.com.