To je to što me zanima!

Recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama

Ako volite paprike i trebam vam brzi prilog za ručak, napravite punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Super stvar kod ovog recepta je to što možete mijenjati sastojke ako vam neki ne odgovara
Vidi originalni članak

TikTok je u zadnje vrijeme pun brzih i finih recepta. Primjerice, nedavno je veliku pažnju javnosti privukla feta tjestenina ili pečena zobena kaša, a u zadnje vrijeme je jako popularna i punjena paprika. Ovaj vegetarijanski recept postao je viralan upravo zbog svoje jednostavne pripreme, a uz to je i vrlo hranjiv te prilagodljiv vašem ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o jajima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U nastavku pogledajte recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Vi slobodno možete dodati ili izbaciti namirnice, ovisno o vašim preferencijama.

LAKŠE JE NEGO ŠTO SE ČINI Recept za domaće lisnato tijesto i ideje što s njim napraviti - od kolača do laganih glavnih jela

Sastojci:

  • 3 paprike, bilo koje boje, prepolovljene po dužini
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, odvojeno
  • 170 grama gljiva, bilo koje vrste, nasjeckane
  • 1 šalica luka, nasjeckanog
  • 280-350 grama krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
  • sol i papar, po ukusu
  • 3/4 žličice Aleppo ljute paprike
  • 3/4 žličice korijandera
  • 3/4 žličice kima
  • 1/2 žličica kurkume
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1/2 šalice cherry rajčice, nasjeckane ili narezane
  • 1/2 šalice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 6 jaja

HRANI VLASIŠTE Jednom tjedno: Masku treba na kosi držati barem deset minuta

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva. Polovice paprike rasporedite u posudu za pečenje. Dodajte jednu šalicu vode na dno posude. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta. U međuvremenu napravite nadjev od krumpira, odnosno naribajte ga. Zatim zagrijte tavu na jakoj vatri s dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte gljive i pecite ih dok lijepo ne porumene. Posolite te izvadite iz tave.

Smanjite vatru na srednje jaku. U tavu dodajte još dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Kad ulje krenete krčkati, ali se ne dimi (što će biti brzo), dodajte luk i krumpir. Začinite solju i paprom te začinima. Pecite uz redovito miješanje pet minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri uz redovito miješanje dok krumpir ne omekša, oko pet do sedam minuta.

RECEPT Karamelizirajte luk kao najbolji chefovi - to hrani daje fini okus

Sada krumpiru dodajte gljive, rajčicu i peršin. Miješajte dok se se sjedini. Maknite s vatre. Izvadite polovice paprika iz pećnice (ne bacajte vodu). U svaku papriku stavite nadjev od krumpira otprilike tako da popunite 3/4 paprike. Nakon toga pažljivo stavite po jedno jaje u svaku papriku preko nadjeva od krumpira.

Pokrijte sve to aluminijskom folijom, ali pazite da se folija ne zalijepi za jaja. Pecite u zagrijanoj pećnici 18 do 20 minuta ili dok jaja ne omekšaju (možete duže ako volite tvrđa jaja). Poslužite odmah, piše Real Simple.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.04.2021.

    Volim krumpire s paprikama pecenim

Komentiraj...
Vidi sve komentare