To je to što me zanima!

Recept za oblatne iz bakine bilježnice: Napravite ih za Božić

Oblatne se ne smiju premazivati previše vlažnim kremama (bolje su masnije) niti pekmezom jer postanu žilave. Ovaj Božić ih pripremite prema receptu naših baka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 velike oblatne
  • 300 g šećera
  • 4 dl mlijeka
  • 200 g mljevenih oraha
  • malo ruma
  • naribana korica limuna
  • 250 g margarina
  • 0,5 litre jake crne kave
  • 600 g keksa s maslacem

LINZERI, KIFLICE... Tri tjedna prije Božića možete početi pripremati suhe kolače: Donosimo 15 super recepata!

Postupak:

Šećer se kuha u mlijeku 15 minuta pa se u to dodaju orasi, rum i korica limuna. Kad se skroz ohladi, dodaje se dobro izrađeni margarin. To je krema kojom se potom premazuju oblatne.

Oblatna se premazuje kremom s glatke strane pa se na kremu slažu keksi prethodno umočeni u kavu. Keksi se isto premažu kremom pa se na njih stavlja druga kora (sa glatkom stranom prema gore) i cijeli postupak se ponovi. Na kraju se kolač dobro stisne i to na način da se na njega stavi masni papir, a na njega nešto teško poput knjiga. Reže se drugi dan.

UKUSNA I SLASNA Sir i bijela čokolada zaslužni su za pravo osvježavajuće iskustvo torte koja ne zahtijeva pečenje

Savjeti: Umjesto keksa može se staviti tanko narezan biskvit. Također, oblatne su bake znale puniti samo kremom, no u tom slučaju treba je napraviti više (po ovom receptu) i pripremiti pet komada oblatni, toliko ih se obično i nalazi u jednom paketu.

Napomena: Oblatne se ne smiju premazivati previše vlažnim kremama (bolje su masnije) niti pekmezom jer postanu žilave.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • nap 18.12.2021.

    Dobri kolaci 

  • BabaYaga 18.12.2021.

    Oblatne mi nisu pravi kolači 😏

  • MOC JE U ZNANJU 18.12.2021.

    Nisam ljubitelj ničega što goji . :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare