Isprobajte jednostavan i lak recept za dagnje. Pojest ćete ručak pun kalcija, fosfora i željeza, a ujedno ćete osvježiti nepce ukusnim morskim plodovima.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 1,5 kg dagnji
- 5 - 6 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 5 češnjeva češnjaka
- 1/2 žličice bijelog papra
- 200 ml bijelog vina
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1 limun
Priprema: Očistite školjke tupom stranom noža tako što ćete sastrugati sve priljepke s vanjske strane. Kada ste dagnje očistili isperite ih još jednom pod mlazom hladne vode. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu dobre i treba ih baciti.
U tavi, zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte prethodno protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, potom kratko promiješajte. Zatim ubacite očišćene dagnje i limun koji ste narezali na kolute.
Kada se sve dagnje otvore podlijte jelo vinom i pustite da provrije te poslužite. One školjke koje su i nakon kuhanja ostale zatvorene nemojte jesti.