Raspakirajte lisnato tijesto i počnite ga puniti: dva lista tijesta malo nauljite pa na njega rasporedite nekoliko žlica nadjeva. Zamotajte i odložite na lim za pečenje koji ste premazali s malo maslaca
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 paket lisnatog tijesta za savijače
- 500 grama buče
- 500 grama svježeg sira
- 250 mililitara punomasnoga kiselog vrhnja (ili milerama)
- 2 jaja
- ulje
- sol
- maslac za premazivanje
Priprema:
Buču naribajte, posolite i ostavite 30 minuta pa dobro ocijedite tako da rukama istisnete vodu. U drugoj zdjeli pomiješajte sir i jaja, dodajte kiselo vrhnje i ocijeđenu buču. Dobro promiješajte i po potrebi posolite.
Raspakirajte lisnato tijesto i počnite ga puniti: dva lista tijesta malo nauljite pa na njega rasporedite nekoliko žlica nadjeva. Zamotajte i odložite na lim za pečenje koji ste premazali s malo maslaca. Ponovite sve dok ne iskoristite sve tijesto i sav nadjev.
Na kraju pomiješajte malo ulja i vode pa time premažite tijesto. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Po bučnici rasporedite tanke listiće maslaca i stavite je u zagrijanu pećnicu. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta.