To je to što me zanima!

Recept za govedinu s đumbirom i sezamom koji će vas oduševiti

Iako naizgled nije riječ o sastojcima koji nas mogu oduševiti, fini gusti umak svakom će zalogaju dati posebnu, drugačiju notu, pa ćete zaista uživati. Dobra strana recepta je i što ne traži puno vremena
Vidi originalni članak

Kombinacije različitih okusa i tekstura često oduševljavaju u kuhinji, a ovaj recept jedan je od najzanimljivijih. Dodate li mu mahune, kombinacija okusa bit će još zanimljivija. Poslužuje se uz rižu, kako biste imali s čime pomiješati nevjerojatno ukusan umak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci: 

  • 1 odrezak, težak oko 450 grama, tanko narezan na trake 
  • Sol, svježe mljeveni crni papar
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žličice ulja uljane repice (u 2 faze pripreme po jedna) 
  • 450 grama mahuna 
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
  •  komad đumbira oko 3 centimetra, oguljen i nariban
  • 1/4 šalice umaka od soje
  • 1 žlica rižinog vinskog octa
  • 3 žlice šećera
  • 2 mlada luka, narezana
  • 1 žlica sezama

Priprema:

Stavite govedinu u veliku zdjelu za miješanje i osušite papirnatim ručnicima. Začinite solju i paprom, prelijte kukuruznim škrobom dok se dobro ne obloži i ostavite sa strane.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pokapajte 1 žličicu ulja i prodinstajte mahune oko minutu. Dodajte 2 žlice vode i pokrijte poklopcem da se kuha na pari, još jednu minutu. Mahune prebacite na tanjur i ocijedite višak vode.

RECEPT Fina goveđa rebra s palentom, crnim vinom i parmezanom

Vratite tavu na jaku vatru i dodajte preostalu žlicu ulja. Kad se ulje skoro zadimi, dodajte govedinu. Miješajući pržite dok govedina ne bude gotovo kuhana, oko 2 do 3 minute. Smanjite na srednju vatru i dodajte češnjak, đumbir, soja umak, ocat i šećer; pa brzo promiješajte  da se sastojci dobro pomiješaju. Vratite mahune, pa pospite mladim lukom i sjemenkama sezama. Poslužite odmah.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PsihoGinekolog™® 09.12.2021.

    Zanimljivo ali ne bih ga radio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare