Iako zvuči talijanski, biti ćete iznenađeni kad čujete da je tetrazzini jelo zapravo osmišljeno u SAD-u. Postoji legenda da je jelo smislio hotelski kuhar i nazvao ga po Luisi Tetrazzini, poznatoj talijanskoj opernoj zvijezdi
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 kilogram tjestenine Linguine
- 6 jušnih žlica maslaca
- 6 jušnih žlica višenamjenskog brašna
- 1/2 čajne žličice soli
- 1/4 čajne žličice papra
- 7 dcl pileće juhe
- 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 200 g kuhane puretine narezane na kockice
- 50 g narezanih svježih gljiva
- nasjeckani svježi peršin
- 4 do 5 kapi Tabasca
- 20 dkg naribanog parmezana
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- U velikom loncu otopite maslac na umjerenoj vatri. Umiješajte brašno, sol i papar dok ne postane glatko. Postupno dodajte juhu. Kad zakuha lagano miješati 2 minute ili dok se ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte vrhnje.
- Iscjedite tjesteninu i stavite je u protvan za pečenje. Dodajte 2 šalice umaka i dobro promiješajte. U sredini protvana napravite rupu.
- U preostali umak dodajte puretinu, gljive, peršin i papar te dobro promiješajte. Ulijte u sredinu posude. Pospite sirom.
- Pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 175°C 30 minuta. Potom maknite foliju i pecite još 20-30 minuta.