To je to što me zanima!

Recept za finu jesensku večeru: Kremasti tetrazzini s puretinom

Iako zvuči talijanski, biti ćete iznenađeni kad čujete da je tetrazzini jelo zapravo osmišljeno u SAD-u. Postoji legenda da je jelo smislio hotelski kuhar i nazvao ga po Luisi Tetrazzini, poznatoj talijanskoj opernoj zvijezdi
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kilogram tjestenine Linguine
  • 6 jušnih žlica maslaca
  • 6 jušnih žlica višenamjenskog brašna
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice papra
  • 7 dcl pileće juhe
  • 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • 200 g kuhane puretine narezane na kockice
  • 50 g narezanih svježih gljiva
  • nasjeckani svježi peršin
  • 4 do 5 kapi Tabasca
  • 20 dkg naribanog parmezana

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. 
  2. U velikom loncu otopite maslac na umjerenoj vatri. Umiješajte brašno, sol i papar dok ne postane glatko. Postupno dodajte juhu. Kad zakuha lagano miješati 2 minute ili dok se ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte vrhnje.
  3. Iscjedite tjesteninu i stavite je u protvan za pečenje. Dodajte 2 šalice umaka i dobro promiješajte. U sredini protvana napravite rupu.
  4. U preostali umak dodajte puretinu, gljive, peršin i papar te dobro promiješajte. Ulijte u sredinu posude. Pospite sirom.
  5. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 175°C 30 minuta. Potom maknite foliju i pecite još 20-30 minuta.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.10.2021.

    Mmmmmmm

  • 14.10.2021.

    Mmljac sline mi cure! Ovo sutra kuham! 🥰

Komentiraj...
Vidi sve komentare