To je to što me zanima!

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite
Vidi originalni članak

Pelinkovac je dobro poznat aperitiv, ali i napitak koji umanjuje želučane probleme. To je gorki liker, obogaćen biljkom pelin, po kojoj je i dobio ime.

Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina namočite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procijedite.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ili 3 žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.

Neka odstoji 8 dana, tijekom kojih povremeno treba protresti tekućinu. Vino procijedite u tamnu bocu. 

Svježi pelin možete i samljeti i iscijediti. Zatim tri žlice soka prelijte kipućim vinom, a potom umiješajte med.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jedan ja 22.04.2024.

    ovo su valjda bosanski ili srpski recepti jer na 24 časa vole sve samo ne nešto sa hrvatskim predznakom

  • mars7 22.04.2024.

    najb9olji je domaci pelinkovac  ima dobar miris

  • veber13 22.04.2024.

    Pelin se radi od rakije, ne vina. stavi se biljka u rakiju. po liti ide oko 200g šećera, ali može i bez njega onda je ukusniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare