To je to što me zanima!

Recept za domaći aromatizirani šećer od lavande koji možete dodati u kolače, palačinke, čaj

Priprema traje samo nekoliko minuta, a vi ćete biti nagrađeni mirisnim šećerom s laganim okusom lavande. Ova domaća mješavina šećera napravljena je od granuliranog šećera i sušene kulinarske lavande
Vidi originalni članak

Ovaj jako jednostavan recept je pravo iznenađenje za ljude navikle na uvijek iste okuse slastica i čajeva koje konzumiraju. Izrada vlastitog šećera od lavande tako je jednostavna da ćete uvijek imati pri ruci staklenku ovakvog šećera. Može se dodavati pićima (probati u limunadi ili čaju) i pecivima, kao i šlagu i maslacu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lavanda kao lijek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaća mješavina šećera napravljena je od samo dva sastojka: granuliranog šećera i sušene kulinarske lavande. Priprema traje samo nekoliko minuta, a vi ćete biti nagrađeni prekrasnim mirisnim šećerom s laganim okusom lavande.

Ovaj se recept može lako povećati ili smanjiti. Ako napravite veliku količinu, najjednostavnije je to učiniti u manjim serijama u procesoru hrane.

TREBA IM SVJETLOSTI Zbog ovih aromatičnih biljki vaš dom će mirisati božanstveno

Sastojci:

  • 1 žlica kulinarske suhe lavande
  • 2 šalice šećera, podijeljeno

Priprema: 

Osušenu lavandu stavite u zdjelu miksera i miješajte je 10 do 15 sekundi kako biste je usitnili na male komadiće.

Dodajte 1 šalicu granuliranog šećera u mikser i dobro miješajte 15 do 20 sekundi, dok se lavanda fino ne samelje i pomiješa sa šećerom, piše The Spruce Eats.

RECEPT Aromatični maslac lako je napraviti, a obožavat će ga svi

Kako čuvati?

Čuvajte šećer od lavande u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 6 mjeseci.

Kako koristiti?

Postoje različiti načini korištenja šećera od lavande:

  • Umiješajte ga u limunadu.
  • Koristite ga kao zaslađivač za ledeni ili vrući čaj.
  • Možete ga dodati u šlag.
  • Umiješajte u tijesto za kolače.
  • Pomiješajte u omekšali maslac zajedno s drugim začinskim biljem poput majčine dušice i bosiljka.

ZAČINSKE SOLI Naučite kako kod kuće napraviti aromatičnu sol - jednostavno je!

  • Pospite na kekse ili kolače.
  • Dodajte u domaći pekmez.

Pospite svježe voće poput borovnica, jagoda, naranči i krušaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 24.09.2021.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare