Mnogi su tijekom lock downa uslijed pandemije korona virusa počeli uživati u pečenju kolača, posebno jednostavnih verzija, s relativno malo sastojaka, kao što su browniji. Tako je Andrea Soranidis, pod nadimkom The Petite Cook, objavila recept za ukusne, mekane brownieje, pripremljene od samo tri sastojka.
POGLEDAJTE VIDEO: Dvije sestre uživaju u izradi božićnih kolača
Dakle, ne trebaju vam brašno, maslac, mlijeko ili jaja - samo banane, Nutella (ili bilo koji sličan čokoladni namaz) te kakao u prahu. Ako umjesto Nutelle koristite veganski namaz, recept je u potpunosti biljni.
Uz spomenuta tri, po želji možete dodati još neke sastojke, poput sjeckanih orašastih plodova, sušenog voća (sušene banane, borovice i slično), listiće raznih vrsta čokolade ili čokoladnu glazuru.
Korak 1. Stavite banane u veliku posudu i temeljito ih zgnječite vilicom dok ne postanu kremaste. Možete upotrijebiti i blender.
Korak 2. Dodajte ugrijani čokoladni namaz, a zatim kakao u prahu.
Korak 3. Pomiješajte sve sastojke lopaticom dok se ne sjedine.
Korak 4. Poprskajte uljem za pečenje kvadratni kalup za torte, ulijte tijesto i poravnajte vrh pomoću lopatice.
Korak 5. Pecite u pećnici oko 25 do 27 minuta, pa provjerite čačkalicom umetnutom u sredinu tijesta je li gotovo. Ako čačkalica izađe čista, brownie je spreman i možete sigurno izvaditi posudu iz pećnice.
Korak 6. Ostavite da se hladi, pa ga tek onda izvadite iz posude za pečenje. Izrežite na 9 kvadrata.
Savjet više: Spremite kolače u hladnjak na nekoliko sati prije nego što ih poslužite i zapanjit ćete se njihovom teksturom. Kolačiće možete držati u hladnjaku i do 5 dana, prenosi portal Metro.