To je to što me zanima!

Recept: Tikvice punjene sirom, mljevenim mesom i povrćem

Zelena tikvica obiluje vitaminima B i C, a sadrži i mangan i kalij. Regulira šećer, puna je dijetalnih vlakana koja potiču probavu i smanjuju apetit. Napravite punjene tikvice i iskoristite sve njene blagodati
Vidi originalni članak

Tikvica definitivno treba biti uvrštena u sezonsku prehranu. Ovo voće puno je hranjivih stvari, a ima jako malo kalorija. Od njih se može raditi puno jela, a punjene tikvice su uvijek fini zasitni ljetni obrok.

Punjene tikvice

Sastojci:

  • 3 veće tikvice
  • 500 grama mljevenog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 1 crveni luk
  • 10-ak cherry rajčica
  • 10 dkg sira (najbolje nekog malo slanijeg jer kad se rastopi gubi okus)
  • 50 grama parmezana 
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • listići svježeg bosiljka

Priprema: 

  1. Tikvice dobro operite, ako su domaće onda ih ne treba guliti, a ako su kupljene u trgovini, za svaki slučaj ih ogulite. Prerežite ih na pola i žlicom izvadite mekanu sredinu s košticama. 
  2. Luk i papriku na sitno nasjeckajte i stavite dinstati luk na zagrijano maslinovo ulje u tavi. Dinstajte nekih pet minuta i potom dodajte papriku i prodinstajte ju dok ne omekša.
  3. Dodajte mljeveno meso u tavu i začinite po ukusu. Ostavite još desetak minuta na vatri i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte narezani sir i malo promiješajte kako se smjesa ne bi raspadala.
  4. Tikvice složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Upalite pećnicu i zagrijte ju na 180°C.
  5. U svaku tikvicu stavite punjenje od dinstane smjese mesa, paprike i luka.
  6. Narežite cherry rajčice po pola i dodajte na smjesu kojom su napunjene tikvice.
  7. Pospite parmezanom.
  8. Stavite peći na 15-20 minuta dok se sir ne otopi.
  9. Ukrasite listićima bosiljka.
Idi na 24sata

Komentari 33

  • eho_ 22.06.2021.

    Tikvice su idealna hrana za ovo doba godine 😃😍

  • nap 22.06.2021.

    obopzavam tikvice  špohane ili leso nisi lose s sirom i lukom

  • Chemica 22.06.2021.

    Kriva sorta. Okruglaste, kad njih napuniš faširanim mesom i posipaš sa sirom pa zapečeš u pečnici, ma nema boljeg ručka. Od ovih duguljastih dobiješ samo hrpu povrća što tikvicom se zove. Mesa nigdje, a sir curi svuda uokolo. Mesoždere zadovoljiti neće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare