To je to što me zanima!

Recept savršenog biskvita za roladu - punjenje birate sami

Dobar biskvit temelj je svake dobre rolade, a ako njega znate napraviti, s punjenjem se možete igrati pa svaki put staviti drugu kremu, dodati voće...
Vidi originalni članak

Biskvit cuillère 

Sastojci: 

  • 155 g žumanjaka
  • 80 g šećera
  • 170 g bjelanjka
  • 50 g šećera
  • 85 g brašna
  • boja (po želji)

Priprema: 

Miksajte žumanjke s 80 g šećera dok ne postanu blijedi. Miksajte bjelanjke s 50 g šećera pa na kraju dodajte boju. Dodajte smjesu žumanjaka u bjelanjke i zatim dodajte prosijano brašno. Rasporedite smjesu na lim dimenzije 60x40cm te poravnajte. Pecite na 230°C 5 do 6 minuta. 

Pečeni biskvit okrenite naopako, kratko ohladite i nadjenite s kremom tako da je vanjska strana biskvita okrenuta prema unutra. Ohlađeni biskvit premažite sirupom pomoću kista. Zatim nadjenite kremom i pažljivo zarolajte.

*Recept nam je ustupila Tetyana Verbytska, profesionalna slastičarka i utemeljiteljica Kijevske internacionalne kulinarske akademije koja je obučavala hrvatske slastičare na master class radionici za profesionalce i amatere u Gourmandiseu u Zagrebu..  

Idi na 24sata

Komentari 97

  • BLAGICA 05.03.2016.

    slavonski BISKVT se ne vaze

  • rea0770 02.02.2016.

    rolada izgleda fino

  • Almighty 01.02.2016.

    Danas jedemo roladu a sutra članak o dijeti. Da mi je samo znati po čemu je rolada dobila naziv hmmm...

Komentiraj...
Vidi sve komentare