To je to što me zanima!

Recept: Pripremite perzijski kofteh u finom umaku od rajčice

Puno ljudi voli mesne okruglice u umaku od rajčica, a njima se lako nahrani cijela gladna obitelj. Tradicionalno u recept ulazi i suhi grašak, no umjesto njega možete dodati brašno
Vidi originalni članak

Recept se može prilagoditi začinima koji su vam na raspolaganju i svaki put uspije, a jelo poslužite uz zelenu salatu i jogurt. Kuha se oko sat i pol, a recept je za šest serviranja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Perzijski kofteh u umaku od rajčice

Sastojci:

  • 250 gr sirove basmati riže
  • 500 grama mljeven junetine ili janjetine, ili mješavina
  • 1/2 luka krupno sjeckanog
  • 40 gr peršina, sitno sjeckanog
  • 40 gr listova korijandra, sitno sjeckanog
  • 40 gr kopra, sitno sjeckanog
  • 1 jaje
  • 30 gr brašna
  • 1 čajna žličica pahuljica chillija
  • 1 čajna žličica kumina
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1 1/4 žličica mljevene kurkume
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

RECEPT Ideja za brzi ručak ili večeru: Salata od tune gotova za tren

Za umak od rajčice:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 350 gr rajčica
  • 70 gr pasirane rajčice
  • 10 mahuna kardamoma, mljevenih
  • 60 gr mekih sušenih marelica narezanih na četvrtine

VARIJACIJA JE MNOGO Recepti za ukusne francuske pite quiche: Ubacite povrće, sir, suhomesnate proizvode...

Priprema:

Na srednje velikoj tavi zakuhajte vodu i dodajte rižu te je kuhajte 10 minuta. Ocijedite rižu i pričekajte da se ohladi. U hladnu rižu dodajte meso, začine, brašno, jaja i rukom zgnječite sastojke dok ne dobijete gustu pastu. Oblikujte 12 velikih kuglica, a potom ih stavite u hladnjak.

U međuvremenu napravite umak. U velikoj tavi s poklopcem zagrijte ulje na umjerenoj vatri i dodajte luk. Uz miješanje ga pecite oko sedam minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte češnjak i pecite još 30 sekundi, a onda dodajte rajčicu i pasiranu rajčicu te začine i marelice. Kuhajte povremeno miješajući oko četiri minute, a zatim dodajte 850 mililitara vode, sol i papar te kuhajte na laganoj vatri.

Kad je umak spreman, dodajte u njega okruglice, smanjite vatru i kuhajte oko 45 minuta dok se umak ne reducira. Poslužite toplo, a ukrasite svježim začinima.  

JEDNOSTAVNI RECEPTI Prirodni pripravci za jačanje imuniteta gotovi za tren - od odličnih napitaka do sirupa

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare