To je to što me zanima!

Recept Marka Palfija za super sendvič s lungićem i gljivama

Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju. Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun!
Vidi originalni članak

Chill&Grill festival najprije je putovao Hrvatskom, a ovih se dana udomaćio na zagrebačkom Jarunu. Do 4. srpnja tamo te čeka više od 100 sati zabave uz klopu, cugu i neprekinuti slijed dobre glazbe. Tijekom dana pozornicu preuzimaju renomirani chefovi, uvijek spremni udijeliti pokoji savjet - i servirati degustacijske porcije odličnih jela. Raspored događaja prati ovdje

Prvi je bio povratnik Marko Palfi, koji je i proteklih godina kuhao za posjetitelje Chill&Grilla. Chef Palfi pripremao je bogati sendvič s lungićem, šampinjonima i rikulom. Taj nam se sendvič učinio idealnim jelom pa ti prenosimo recept...

Sastojci: 1 baguette 200 g lungića 100 g šampinjona  50 ml vrhnja za kuhanje  1 luk 2 režnja češnjaka 20 g maslaca 20 g peršina 25 g BBQ umaka 30 g rikule Sastojci za marinadu za lungić: maslinovo ulje, sol, papar, senf, timijan, crvena paprika.

CHILL&GRILL Neobične kombinacije: Almo Čatlak otkrio je da guacamole umak odlično pristaje u hot-dog

Priprema: Šampinjone narežemo na kriške, luk na kockice i češnjak na listiće. Stavimo na maslac dinstati luk, pa dodamo češnjak, gljive i sotiramo na srednjoj vatri cca 15 minuta, dok sva tekućina ne izađe iz gljiva i počnu dobivat lijepu boju. Dodajemo vrhnje za kuhanje, sol, papar i timijan pa kuhamo daljnjih 10-ak minuta.

Dobivena smjesa zove se duxelles od gljiva. Lungić mariniramo u soli, papru, maslinovu ulju, timijanu i senfu pa pečemo na roštilju da bude pečen medium. Ostavimo ga da odmori pa režemo na kriške. Pomiješamo majonezu i bbq umak u omjeru 1/1.

Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju. Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun! Provjeri što te danas očekuje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VOLBEAT 28.06.2021.

    Čemu vrhnje za kuhanje? Nepotrebni kalorijski dodatak. Zašto npr ne probati domaći tzatziki umak od svježeg krastavca, posnog proteinskog "islandskog" jogurta (Skyr), svježi ili suhi kopar, zgnječeni češnjak, sok od limuna, malo soli i papra (i u taj umak staviti na suho grilane gljive).. Jako osvježavajuće, taman dobra kontra masnijoj pračetini..

  • 28.06.2021.

    Ne može bez vrhnja za kuhanje, ako nešto ne volim onda je to vrhnje za kuhanje...inače taj vrhunski sendvič pripremim zavezanih očiju bolje od tog "poznatog chefa"

Komentiraj...
Vidi sve komentare