Radi se o zanimljivoj kombinaciji klasičnog biskvita i prhkog tijesta sa dodatkom osvježavajućih borovnica. Kolač se priprema u okruglom kalupu i reže kao torta
Vidi originalni članak
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
Prhko tijesto za posipanje
- 3/4 šalice kristalnog šećera
- 1/3 šalice + 3 žlice brašna
- 3/4 žličice mljevenog cimeta
- 1/4 šalice + 2 žlice maslaca, sobne temperature
Biskvit
- 2 šalice brašna
- 3/4 šalice kristalnog šećera
- 1/4 šalice maslaca, sobne temperature
- 3/4 šalice mlijeka
- 1 jaje
- 2 i 1/2 žličica praška za pecivo
- 3/4 žličice soli
- 2 šalice svježih borovnica
Glazura
- 1/2 šalice šećera u prahu
- 1/4 žličice vanilije
- 2 žličice mlijeka
Pogledajte u videu kako ga napraviti:
Postupak:
Pomiješajte sve sastojke za prhko tijesto i kada se sve sjedini, stavite sa strane. Potom krenite sa izradom biskvita, ali borovnice dodajte na kraju.
U kalup za tortu najprije uspite tijesto za biskvit pa na to izmrvite prhko tijesto. Pecite na temperaturi od 190 stupnjeva Celzijusovih 40 do 50 minuta, odnosno dok čačkalica kojom kolač probodete ne bude čista.
Izvadite i ostavite da se malo ohladi te ga izvadite iz kalupa. Umiješajte sve sastojke za glazuru, a kada smjesa bude skroz glatka, njome prošarajte površinu kolača, prenosi cookiesandcups.com.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: