To je to što me zanima!

Recept iz stare kuharice: Grah sa govedinom kuha se tri sata

Za ovo jelo najbolja je govedina od flama, jer je masna. Opere se i izreže na komade kao za gulaš pa se slaže u lonac - najprije grah, pa meso, a potom svi ostali sastojci
Vidi originalni članak

Ovaj recept pronašli smo u knjizi 'Suvremena prehrana i kuhanje', koja datira iz 1964. godine. Priprema traje dugo, ali isplati se čekati jer je grah pripremljen na ovaj način - fantastičan. Možete ga napraviti klasično u loncu, ali i u kotliću negdje u prirodi - polako će se kuhati dok se vi zabavljate s prijateljima.

Originalni recept glasi ovako:

Govedina s grahom

Sastojci:

  • 3/4 kg govedine
  • 1/4 kg graha
  • 1/4 kg zelja
  • 1/4 kg mrkve
  • 1 luk
  • sol
  • paprika

Postupak:

Za ovo jelo najbolja je govedina od flama, jer je masna. Opere se i izreže na komade kao za gulaš. Grah se opere i namoči. Mrkva i zelje izrežu se, također, na komade, pa se sve složi u lonac, i to najprije grah, zatim meso, pa mrkva i zelje.

Napokon se doda očišćeni sitno kosani luk, sol i crvena paprika, dolije se voda i pusti kuhati tri sata.



PRINCEZA SRCA KRŠILA JE KRALJEVSKA PRAVILA: Diana je ovime uvijek ljutila kraljicu, ali narod ju je baš zato volio

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Papatest 24.03.2019.

    Napredak za državu u kojoj je jedino autohtono jelo janje na ražnju

  • 24.03.2019.

    spremam grah u kombinaciji govedine i suhog mesa

  • 24.03.2019.

    bez govedine volim

Komentiraj...
Vidi sve komentare