Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Od banane i zobenih pahuljica: Zdravi keksići brzo su gotovi
Kruh od banane odličan je način za to da iskoristite banane koje su možda malo prezrele, kako ih ne biste bacili. Jednostavno ga je napraviti, a odlično se slaže uz šalicu čaja i malo marmelade za doručak, ili kao zamjena za poslijepodnevni kolač uz kavu. Može se čak i prepeći u tosteru.
POGLEDAJTE VIDEO:
Peče se od pola sata do sat, a svakako imajte na umu da se za taj kruh koriste zaista prezrele banane, jer s onima koje nisu dozrele, neće biti tako ukusan.
Donosimo jednostavan recept koji ne može podbaciti.
Kruh od banane
Sastojci:
- 285 grama brašna
-1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 110 grama maslaca i dodatno koliko treba da premažete lim za pečenje
- 225 grama šećera u prahu
- 2 jaja iz slobodnog uzgoja
- 4 zrele banane, pire
- 85 mililitara mlaćenice (ili mlijeko koje ste pomiješali s 1 ½ žličicom limunovog soka ili octa)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Brašno, sodu bikarbonu i sol prosijte u velikoj zdjeli u kojoj možete miješati.
Zgnječite banane vilicom u pire. U drugoj zdjeli umutite maslac i šećer dok ne postanu povezani i ne budu mekani. U tu smjesu dodajte jaja, pire od banana, mlaćenicu i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte.
Prebacite brašno i dobro promiješajte.
Premažite lim za pečenje maslacem i izlijte smjesu u njega. Stavite na pečenje i pecite do sat vremena, odnosno dok korica ne poprimi zlatno-smeđu boju, prenosi BBC.
Izvadite i ohladite u limu nekoliko minuta, pa prebacite na stalak na kojem se može ohladiti prije posluživanja.
POGLEDAJTE VIDEO (Ivan Šarić) #ZAJEDNO24SATA: