Ovaj impresivni gumeni crv može poslužiti i kao rođendanska torta, stavite nekoliko svijeća i kasnije ga režite nožem na šnite. Ukoliko vam neki dio recepta nije jasan, možete ga pogledati niže u videu.
Sastojci:
- 170 grama želatine u prahu
- 350 ml vode
- 570 grama šećera u prahu
- 610 grama glukoznog sirupa ili kukuruznog
- 10 žličica limunske kiseline
- 56 grama sorbitola
- boje i okusi po izboru
- za posipanje ćete trebati još 110 grama šećera u prahu i pola žličice limunske kiseline
Priprema:
Ulijte vodu u želatinu i miješajte dok se sve dobro ne poveže. U tavu stavite limunsku kiselinu, šećer i glukozni sirup i kuhajte uz miješanje dok se ne pojave mjehurići. Kad se šećer otopi umiješajte to u smjesu želatine i vode.
Potom polovicu smjese stavite u drugu posudu i dodajte okuse i boje koje želite. Stavljajte u kalup kako je prikazano u videu. Na kraju gotovog crva premazati smjesom šećera u prahu i limunske kiseline, piše na How to cook that.
Ako nemate silikonski kalup u obliku velikog crva, poslužiti može bilo kakav oblik, ali onda nećete imati velikog gumenog crva već neki drugi oblik, što opet može biti zgodno. Na primjer, smjesu stavite u kalup za kuglof.
Pogledajte u videu kako ga napraviti: