To je to što me zanima!

Raste prosječna duljina penisa, a razlog za to je zabrinjavajuć?

Unatoč tome što bi se moglo smatrati pozitivnim razvojem, znanstvenici upozoravaju da bi razlozi ovog porasta mogli biti povezani s potencijalno štetnim čimbenicima
Vidi originalni članak

Iako se često govori kako je veličina važna, osobito kad je riječ o muškim genitalijama, novo istraživanje otkrilo je zabrinjavajući trend u pogledu duljine penisa kod muškaraca diljem svijeta. Iako bi mnogi pomislili da je veća prosječna duljina dobra vijest, razlozi koji stoje iza ovog fenomena izazivaju zabrinutost.

Studija, koju je proveo tim znanstvenika predvođen dr. Michaelom Eisenbergom sa Stanford Medicine, otkrila je značajan porast prosječne duljine penisa u erekciji u posljednjih 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istraživanje je analiziralo podatke prikupljene od 55.761 muškaraca širom svijeta u razdoblju od 1942. do 2021. godine. Podaci pokazuju da je prosječna duljina penisa porasla s 12,3 centimetra na 15,2 centimetra — što predstavlja porast od 24 posto u samo tri desetljeća.

Zabrinutost zbog okolišnih čimbenika

Unatoč tome što bi se moglo smatrati pozitivnim razvojem, znanstvenici upozoravaju da bi razlozi ovog porasta mogli biti povezani s potencijalno štetnim čimbenicima. Dr. Eisenberg smatra da su kemikalije iz okoliša, poput pesticida ili određenih proizvoda za higijenu, glavni uzrok ovog fenomena. Te tvari, poznate kao endokrini disruptori, mogu ometati hormonalne sustave u tijelu i uzrokovati promjene u reproduktivnom zdravlju.

AUTENTIČNA LJESTVICA Iznenađujuće? Ženama su ovo idealne mjere 'muškog ponosa'

- Primijetili smo trendove u drugim aspektima muškog reproduktivnog zdravlja, poput pada broja spermija, pa smo smatrali da bi slični faktori mogli utjecati i na duljinu penisa - izjavio je dr. Eisenberg.

Dodao je kako promjene u sastavu tijela i hormonalnom sustavu također mogu imati utjecaj na reproduktivni razvoj, kao i rani ulazak u pubertet kod dječaka i djevojčica.

Potencijalni utjecaj na buduće generacije

Ono što posebno zabrinjava znanstvenike je brzina kojom se ove promjene događaju.

- Ako vidimo tako brzu promjenu, to znači da nešto snažno utječe na naša tijela - naglasio je dr. Eisenberg.

MUKE AMERIKANCA MICHAELA 'Vlasnik sam najmanjeg penisa na svijetu, manji je od tri cm! Žene se smiju kad ga vide...'

On poziva na dodatna istraživanja kako bi se bolje razumjelo zašto se to događa i kako bi se pronašli načini za rješavanje ovog problema.

Osim utjecaja kemikalija iz okoliša, znanstvenici su uzeli u obzir i druge čimbenike koji bi mogli utjecati na rezultate istraživanja, poput metoda mjerenja i stanja uzbuđenosti sudionika. Ipak, smatraju da je ovaj trend dovoljno značajan da zahtijeva daljnju pažnju, jer bi mogao imati dugoročne posljedice na reproduktivno zdravlje muškaraca.

PONOS OD 35 CM Muškarac s najvećim penisom na svijetu: 'Poznati me žele odvesti u krevet. Unikat sam...'

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Roy Ban 14.10.2024.

    Nisam primjetio da mi se produžio.

  • OneOfMany 14.10.2024.

    danas je ionako najbitnija veličina novčanika

  • quark 14.10.2024.

    Meni sve raste a on se smanjuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare