To je to što me zanima!

Rano otkrivanje spašava život! Uz 24 Oranž popust do 50 posto na pregled tumorskih markera

Zdravlje nam treba uvijek biti na prvom mjestu, a odlazak na redovite preglede nešto je o čemu moramo voditi brigu. 24 Oranž donosi super popuste na tumorske markere za prostatu (PSA) i dojke (CA 15-3)
Vidi originalni članak

Tumorski markeri, odnosno biljezi, su tvari koje proizvode stanice tumora. Možemo ih pronaći u krvi, urinu ili tkivu, a pojedini markeri su specifični za određene vrste tumora.  Za brzu i efikasnu terapiju zloćudnih tumora od presudne važnosti je rana dijagnostika bolesti. Njihovo je mjerenje i identifikacija korisno za dijagnozu, liječenje karcinoma i praćenje terapijskog uspjeha, a najbolje od svega je što korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju super popuste na tumorske markere za prostatu (PSA) i dojke (CA 15-3). Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su i do 50%! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Postoji više tipova markera, a svaki je vezan za određeni tumor ili skupinu malignih tumora, te se koriste u onkologiji za otkrivanja prisustva i aktivnosti bolesti. Tumorske markere može proizvoditi sam tumor ili ne-tumorske stanice kao odgovor na prisustvo tumora u organizmu. Većinu tumorskih markera proizvode i normalne stanice i tumorske stanice, no tumorske stanice ih proizvode u većoj količini te zato njihova koncentracija u bolesnika s rakom može biti povišena.

Povišeni tumorski markeri ne znače nužno da osoba ima malignu bolest. Naime, tumorski markeri mogu biti povišeni zbog niza stanja, a također je moguće i obratno - bolesnik s aktivnom malignom bolešću ne mora imati povišene tumorske markere.

Ipak, tumorski markeri su korisno sredstvo u praćenju bolesnika, jer se analizom njihova trenda ponekad može predvidjeti povrat bolesti ili pogoršanje nalaza prije nego što to pokažu slikovne metode. Svakako je najpametnije odluku o kontroli  prepustiti iskusnom onkologu koji će znati procijeniti važnost nalaza koji je zatražio.

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

PSA (prostata specifični antigen)

PSA je protein koji se nalazi u stanicama prostate. Može ga se otkriti u krvi svih odraslih muškaraca. PSA se koristi kao tumorski marker u probiru i ranom otkrivanju karcinoma prostate.  Vrijednost PSA povećane su kod muškaraca s karcinomom prostate,  no mogu biti povećane i kod nekih drugih bolesti prostate kao što su:  benigna hiperplazija, prostatitis, akutna retencija urina, hepatitis C ili  nakon ejakulacije i digitalnorektalnog pregleda. 

Iako PSA ne može razlikovati dobroćudna od zloćudnih stanja, njegova povišena vrijednost ukazuje na potrebu obavljanja pregleda i dodatnih testova, osobito patohistoloških, kako bi se isključila ili potvrdila prisutnost karcinoma. Povećane koncentracije PSA se nalaze kod oboljelih od karcinoma i do šest mjeseci prije kliničkih i drugih laboratorijskih nalaza, zbog čega se široko koristi u ranom otkrivanju bolesti. 

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

Karbohidtatni antigen 15-3 (CA 15-3)

CA15-3 (karcinomski antigen 15-3) je tumorski antigen važan u praćenju raka dojke.Međutim, kao i ostali tumorski markeri nije u potpunosti specifičan, pa može biti povišen i kod velikog broja patoloških stanja u abdomenu te kod oboljelih od raka pluća. Povišene vrijednosti CA 15-3 nemaju značaj u otkrivanju novooboljelih od raka dojke. Porast ovog tumorskog biljega nakon liječenja u velikom postotku upućuje na pojavu recidiva bolesti daleko prije nego što to postane klinički evidentno, a korelira i s progresijom bolesti, dok smanjenje upućuje na djelomični ili potpuni odgovor na terapiju. 

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MaradonaNapoli 31.05.2023.

    Jel ovo “oranž” da se prilagodite srpskom trzistu?

  • concept2 30.05.2023.

    haha

  • Jopazg 30.05.2023.

    Ovo je nisko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare