Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci:
80 g rikole, 25 g pinjola, 2 češnja češnjaka, pola žličice naribane limunove korice, 40 g ribanog sira pecorino, 5 žlica maslinova ulja, 4 žlice povrtnog temeljca,500 g pužića
Postupak:
Očistite rikolu, operite je, posušite kuhinjskim papirom i krupno nasjeckajte. U tavici bez dodavanja masnoće popržite 25 g pinjola. Oljuštite i nasjeckajte 2 češnja češnjaka.
Sve pripremljene sastojke stavite u multipraktik pa ih uz dodatak pola žličice naribane limunove korice, 40 g ribanog sira pecorina, 5 žlica maslinova ulja i 4 žlice povrtnog temeljca izradite u glatki umak.
Pesto posolite, popaprite i dodajte mu žlicu limunova soka. Skuhajte al dente 500 g pužića u većoj količini posoljene vode. Ocijedite ih, odvajajući malu količinu vode od kuhanja. Izmiješajte pužiće s pestom i 2-3 žlice vode od kuhanja, po potrebi dosolite i ukrasite rukolom.