Puslice su jedan od omiljenih božićnih kolača. Ovaj neodoljivi i savršeno prhki zalogaj je fini desert, a kako su i nevjerojatno lijepe i pravi ukras na stolu (ako toliko izdrže)
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 5 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 250 g šećera u prahu
- 1/2 žličice vinskog praška za pecivo
- žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice soka od nara
- 3 žlice marmelade od nara
Priprema:
Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte na najjačoj brzini. U čvrsti snijeg postepeno dodajte šećer u prahu, vinski prašak za pecivo i vaniliju.
U čvrsti i glatki snijeg od bjelanjaka umiješajte sok od nara. Lim obložite papirom za pečenje i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim otvorom istiskujte puslice.
Sušite ih u pećnici na 120°C, oko sat i pol, s poluotvorenim vratima pećnice ili s uključenim ventilatorom. Po dvije osušene puslice spojite s malo premazane marmelade.