To je to što me zanima!

Purica s mlincima - recept uz koji će biti sočna i vrlo ukusna

Ovdje je recept za puricu tešku tri kilograma. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • purica od 3 kg
  • 180 g maslaca
  • 75 g ulja
  • mješavina suhih začina
  • mlinci

Priprema:

Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče.

Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom. Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu.

Savjet:  

Sol i začinsko bilje usitnite u mužaru, pomiješajte s omekšalim maslacem. Koristite kao premaz za puricu, dodatak pečenom mesu ili prepečenom kruhu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • yocko 22.12.2016.

    E to je hrana domaće je domaće.

  • Mthesecond 22.12.2016.

    Puricu uvijek konzumiram bez mlinaca (uz neki drugi prilog) i ranije sam se uvijek pitao što bi bili ti mlinci,o kakvim mlincima je riječ,dugo nisam znao o čemu je riječ,što se tu ˝melje˝ :) sve dok ih nisam prvi put probao...Ako je purica dobra oni su tu suvišni rekao bih :)

  • kokaza10 22.12.2016.

    Da, na ovaj način purica je manje suha. Ja dodam komad bunceka ili suhih rebaraca i pečem zajedno, purica je za prste polizati. Pokušajte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare