To je to što me zanima!

Pureći file punjen mlincima i matovilac-salata s lješnjacima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Purica s mlincima dobila je novi oblik - kao pureća rolada punjena domaćim mlincima, a kuharica Jadranka preporuča servirati je uz svježu salatu s lješnjacima
Vidi originalni članak

Priprema: 

Pureći file raširite i rastucite batom za meso. Mlince rasporedite po raširenom purećem fileu i formirajte roladu. Na zagrijani otopljeni maslac u tavi položite roladu s time da spoj rolade mora biti okrenut prema dolje tj. mora se prvi ispeći. 

Roladu pecite sa svih strana na srednjoj vatri te je posolite i popaprite. Podlijte je povrtnim temeljcem, poklopite i pecite 10-ak minuta uz povremeno dodavanje temeljca. File odložite na tanjur, ugasite vatru i u tavi završite umak dodavanjem i umiješavanjem maslaca. U međuvremenu napravite salatu od očišćenog matovilca kojeg pomiješajte sa maslinovim uljem, jabučnim octom i soli. 

Salatu pospite usitnjenim prženim lješnjacima. Komade filea prelijte umakom i servirajte uz salatu od matovilca. 

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s portalom Kuhari.com redovito objavljujemo video recepte, a sve božićne recepte potražite u našem blagdanskom specijalu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • drug Tito_1 31.12.2011.

    To je staro narodno jelo, mljac, mljac, još i vinčeko domaće, a može i todoričevo, mljac, a ne neka tamo riba ...

  • drug Tito_1 28.12.2011.

    Mi smo to dragi moji mladi već jeli u SFRJ, nikakava novost....

Komentiraj...
Vidi sve komentare